Home Nieuws Coulanceregeling voor terrassen in Tholen

Coulanceregeling voor terrassen in Tholen

974
0

Het college heeft besloten dat op het moment dat de terrassen van de horeca weer open mogen, er geen huur voor betaald hoeft te worden. Horecaondernemers kunnen zelf een verzoek indienen om te kijken of zij in aanmerking komen voor deze coulanceregeling.

Geen huur terrassen
Om de horecaondernemers tegemoet te komen, is er in 2021 geen huur verschuldigd voor de uitbreiding van terrassen. Hetzelfde geldt voor de bestaande terrassen in het kalenderjaar 2021. De periode van openstelling in 2020 was te kort voor horecaondernemers om hier profijt van te hebben gehad. Voor de bestaande terrassen is ook over 2021 geen huur verschuldigd.

Coronamaatregelen
Het college geeft toestemming om bestaande terrassen op openbare grond uit te breiden, zodat coronamaatregelen- zoals bijvoorbeeld afstand houden, beter kunnen worden nageleefd. Dit is een voortzetting van afspraken die eerder zijn gemaakt in het kader van corona. Aan de ondernemers wordt uitdrukkelijk verzocht om zelf de omwonenden te informeren over de uitbreiding van hun terras en om, als sprake is van meerdere horecaondernemers bij elkaar, gezamenlijk een plan in te dienen. Daarbij wordt nu in sommige gevallen de mogelijkheid geboden voor het plaatsen van overkappingen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in