Home Nieuws Corniel van Leeuwen te gast in de studio

Corniel van Leeuwen te gast in de studio

1311
0

Normaliter is de burgemeester te gast bij Laban Hage, maar vandaag 4 maart was het wethouder Corniel van Leeuwen en Laban sprak met hem over diverse onderwerpen. Dit keer een gesprek dat werd afgewisseld met fijne muziek.

Naast Covid-19 kwamen ook dit keer diverse andere onderwerpen aan de orde, zoals het in beeld brengen van het Thoolse erfgoed. Dit kan nog een paar dagen door het insturen van uw foto’s via de website van de gemeente.

Inwoners worden gevraagd de enquête over cultuur en sportaanbod Oud-Vossemeer, Sint-Annaland en Stavenisse in te vullen. Dit kan online en uiteraard ook via de papieren versie die huis aan huis is verspreid.

“Week van de afvalhelden” is een landelijk thema en hierbij wordt deze sector in het zonnetje gezet. Vandaar dat Corniel vandaag de medewerkers van de gemeentewerf heeft getrakteerd op een overheerlijke tompouce.

De rolbrug van Tholen levert nog steeds problemen op omdat deze regelmatig in storing valt. Deels technisch, maar ook door vandalisme. Er wordt in overleg met het Waterschap naar een goede, definitieve oplossing gezocht zodat voordat het toeristenseizoen begint, de rolbrug weer gaat werken.

Ook de ontwikkeling van de WMO kwam ter sprake mede omdat de gemeente te weinig geld krijgt van Rijkswege.

De ontwikkeling van nieuwe speeltuinen in Scherpenisse en Tholen komen voort uit burgerinitiatieven. Dankzij een eenmalige rijksbijdrage kunnen enkele biebs een bredere functie krijgen.

De zorg van de toekomst is een breed begrip! Te denken aan de zorgloketten in de diverse kernen.

Het gesprek van vanmiddag is hieronder nogmaals te beluisteren, maar ook zaterdag 6 maart wordt de uitzending herhaald tijdens ons programma ‘Tholen in het Nieuws’ tussen 12.00 en 13.00 uur.

 

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in