Connexxion voert nieuwe wijzigingen door per 22 februari

Naar aanleiding van de nieuwe dienstregeling, die op 10 december 2017 is ingegaan, voert Connexxion opnieuw wijzigingen door. Dit gebeurt naar aanleiding van een aantal klantreacties en suggesties. Connexxion streeft hiermee naar een verdere verbetering en tevredenheid van de dienstregeling.

De meeste reacties gaan over aansluitingen en drukke bussen en in een aantal gevallen over structurele drukte. Met de wijzigingen komt er meer capaciteit beschikbaar. Daarnaast wilde de buurtbus 581 de dienstregeling graag aanpassen, zodat de ontsluiting van Arnestein en het Sloegebied wordt verbeterd. Een aantal wijzigingen zijn op 21 januari al ingegaan, enkele gaan nog in op 22 februari.

Per 22 februari

Lijn 628 (scholierenlijn)
Vertrektijd van rit 7 vanaf Zierikzee busstation is 3 min later, zodat er op Zierikzee Sas een aansluiting ontstaat op lijn 133 uit Bruinisse. Hierdoor wordt de drukte tussen lijn 132 en lijn 628 verdeeld. Op dit moment is vooral lijn 132 (rit 22) zeer druk, vanwege de vele overstappers op Zierikzee Sas

Lijn 581 (buurtbus)
Rijdt voortaan door naar de Scheldepoort in het Sloegebied. Ook komt er een extra rit in de ochtend vanaf het busstation Middelburg naar de Diodeweg op Arnestein. De laatste rit ‘s middags vertrekt 10 minuten eerder vanaf het station. Zo wordt de buurtbus aantrekkelijker.

Eerder doorgevoerde wijzigingen per 21 januari

Lijn 1
Rit 2 rijdt weer via Schoondijke en rit 1 via Waterlandkerkje. Hiermee is de reismogelijkheid Schoondijke-Brugge op dat tijdstip hersteld.

Lijn 628 (scholierenlijn)
Rit 20 vertrekt 4 minuten later waardoor er een aansluiting ontstaat op de binnenkomende treinen op station Goes. Er worden rond dit tijdstip meer bussen ingezet om de drukte op te vangen. De route van lijn 628 is ingekort tot het busstation en rijdt niet meer naar Poortambacht. Hierdoor moeten enkele reizigers overstappen op 132 rit 73 (of direct in 132 stappen).

Lijn 595 (buurtbus)
Rit 4 rijdt niet meer via ‘s-Gravenpolder, maar rijdt wel door naar het station. Hierdoor vervalt de hinderlijke overstap voor reizigers die ten zuiden van ‘s Gravenpolder. Reizigers uit ‘s Gravenpolder kunnen met lijn 225 reizen. Tevens zal in de middag rit 13 weer vanaf het station vertrekken.

Lijn 643 (scholierenlijn)
Rit 8 en 10 vertrekken + 3 minuten later uit St. Philipsland. Hiermee wordt de aansluiting op lijn 102 uit Oude-Tonge hersteld en is de reis Middelharnis-St. Annaland weer mogelijk.

Lijn 628 (scholierenlijn)
Rit 4 en 8 starten bij Zierikzee busstation in plaats van op de Grevelingenstraat.

·Lijn 660 (scholierenlijn)
Rit 14 vertrekt -5 min vroeger en sluit aan in Terneuzen aan op de lijnen 1,6 en 20.

Lijn 629 (scholierenlijn)
Rit 5 rijdt via Zierikzee Sas en rijdt via het station in Goes. Hierdoor wordt de zeer drukke rit op 20 op lijn 132 ontlast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negen − negen =