Communicatieonderzoek Gemeente Tholen

De komende weken onderzoekt de gemeente Tholen hoe o.a. de gemeentelijke rubriek Tholenderwijs wordt gewaardeerd door de inwoners van de gemeente. Daarnaast wil de gemeente graag weten hoe andere communicatiekanalen die de gemeente inzet worden gebruikt en gewaardeerd. Hiervoor roept de gemeente Tholen de hulp in van haar inwoners. Aanstaande woensdagmiddag wordt hiervoor een enquête online gezet op de website van de gemeente Tholen.

De aanleiding van het onderzoek komt voort uit de vraag of de gemeente de papieren variant om inwoners te informeren moet veranderen in een digitale versie of juist niet. Deze vraag wordt nu neergelegd bij de inwoners van de gemeente Tholen. Niet alleen de gemeente Tholen houdt zich bezig met deze vraag. Steeds meer gemeenten denken na over de vraag welke communicatie naar inwoners toe digitaal gemaakt kan worden.

Inwoners van de gemeente Tholen die mee willen werken aan het onderzoek kunnen een enquête via de website van de gemeente of via sociale media (Facebook, Twitter) invullen. Ook kan er gekozen worden om een e-mail sturen naar sfl@tholen.nl . Dan ontvangen zij een link die hen naar de online enquête brengt. Voor wie de enquête liever op papier ontvangt, bestaat de mogelijkheid om te bellen naar het Klant Contact Centrum: 14-0166. De vragenlijst met antwoordenvelop wordt dan opgestuurd. Tot slot kan men de papieren versie aan de balie van het gemeentehuis opvragen en eventueel direct invullen. De gegevens worden anoniem en vertrouwelijk behandeld.

Het onderzoek van de gemeente Tholen wordt uitgevoerd door studente Sandra Flipse, in het kader van haar afstudeerstage aan de HZ University of Applied Sciences. Zij hoopt in januari haar diploma van de opleiding Communicatie te behalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + een =