Home Nieuws Cocaïnelab ontdekt in Oud-Vossemeer

Cocaïnelab ontdekt in Oud-Vossemeer

553
0

Donderdagochtend 6 juni werd er een cocaïnelab ontdekt in een schuur aan de Molenweg in Oud-Vossemeer.

Omstanders waren bezig met het opruimen van een omgewaaide boom toen zij bij een schuur een vreemde lucht roken. Hierop werd direct de politie gealarmeerd.

Op het moment dat de politie ter plaatse kwam troffen de agenten in de boerenschuur een cocaïnelab aan. Het zou volgens een woordvoerder van de politie gaan om één van de grootste van Nederland. De brandweer werd rond 9:10 opgeroepen om ter plaatse metingen uit te voeren.

Het lab bestond uit twee compartimenten. In het ene deel stond een wasserij en in het andere compartiment een inpakgedeelte. Daarnaast werden in de schuur honderden vaten en jerrycans aangetroffen. Ook trof men diverse machines en een aantal stapelbedden aan.

De cocaïne komt in de wasserij als een soort kneedbare pasta binnen. Deze pasta wordt veelal verstopt in verpakkingen van voedingsmiddelen of cosmetica. Door deze pasta te bewerken met chemicaliën blijft uiteindelijk cocaïne in poedervorm over.

Recherche en team LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen, red.) hebben het lab ontmanteld en zullen de zaak onderzoeken.

Voor zover bekend zijn er nog geen verdachte aangehouden.

Bron: Hvzeeland.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

17 − 5 =