Clubs uit Tholen halen € 430,- op met Grote Clubactie

Lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn ook dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Tholen is in totaal € 430,-. Gezamenlijk is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen. Zo’n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna 3 miljoen loten. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22%. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit.

Dit jaar deden in Tholen de volgende verenigingen mee:
– Visvereniging De Pieterman met een opbrengst van € 240,00
– Sloeproeivereniging Deurloo’s Kaa(i)tje met een opbrengst van € 189,60

Al 45 jaar draagt de Grote Clubactie bij aan de financiële gezondheid van duizenden clubs in Nederland. Voor veel verenigingen een onmisbare bron van inkomsten. Clubs kunnen met de opbrengst bijvoorbeeld materialen vervangen, het clubhuis onderhouden en activiteiten organiseren. Veel verenigingen in Nederland zijn afhankelijk van sponsoring en andere initiatieven voor extra financiële middelen. Er is geld nodig om te kunnen groeien en goede faciliteiten aan leden te kunnen bieden. De Grote Clubactie speelt hierin een grote rol. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.

Samenwerking en betrokkenheid
Directeur Frank Molkenboer van de Grote Clubactie: “We zijn trots op de vele vrijwilligers en leden die zich jaar in jaar uit inzetten om extra geld in te zamelen voor hun vereniging. De betrokkenheid tussen de club en haar leden is enorm groot mede dankzij de Grote Clubactie. Samenwerking is hierbij het sleutelwoord. We zijn erg trots op deze opbrengst! De inkomsten van vrijwel alle goede doelen staan onder druk. Het is daarom fantastisch dat het verenigingen lukt om dit resultaat te behalen. Dit is vooral te danken aan tienduizenden enthousiaste (jonge) vrijwilligers met hart voor hun club.”

Grote Clubactie
– 80% van de opbrengst gaat naar de vereniging.
– Van de deelnemende vereniging is ruim 75% sportvereniging. De overige verenigingen zijn hobby- en cultuurverenigingen.
– De hoofdprijs van de Grote Clubactie bedraagt € 100.000,-. Mensen die dit jaar een lot hebben gekocht, kunnen hun lot checken via een Lotchecker.

Over de Grote Clubactie
De Grote Clubactie is in 1972 bedacht door Pierre Claessens, chef-redacteur bij het toenmalige Nieuwsblad van het Zuiden. Tijdens de eerste Grote Clubactie werden er 55.000 loten in Tilburg verkocht. Het unieke van de Grote Clubactie is dat 80% direct naar de clubkas gaat, van de resterende 20% wordt een loterij georganiseerd. In 1977 brak de Grote Clubactie landelijk door in heel Nederland.

Bekendmaking landelijke opbrengst tijdens trekking Grote Clubactie 2017 te Tilburg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =