Home Nieuws Carilloncompositie ‘Amalia Achttien!’ in Sint-Maartensdijk en Tholen

Carilloncompositie ‘Amalia Achttien!’ in Sint-Maartensdijk en Tholen

494
0

Ter gelegenheid van Prinses Amalia haar achttiende verjaardag speelt beiaardier Richard de Waardt op vrijdag 10 december 2021 de carilloncompositie ‘Amalia Achttien!’ van de Nederlandse componist Bob Zimmerman op de carillons in Sint-Maartensdijk en Tholen. Ook klinkt er die vrijdag Lang Zal Ze Leven en andere feestelijke en koninklijke muziek uit de torens.

Om 12.00 uur bespeelt Richard de Waardt de carillon in de kerktoren van Sint-Maartensdijk. Vanaf 14.00 uur bespeelt hij het carillon van het Oude Stadhuis in Tholen.

Amalia Achttien!
Amalia Achttien! is een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Klokkenspel-Vereniging. De carilloncompositie klinkt vanaf dinsdag 7 december, de dag dat Prinses Amalia haar achttiende verjaardag viert, op verschillende carillons in heel Nederland.

Crowdfunding
Het carillon van het Oude Stadhuis in Tholen bestaat momenteel uit 37 klokken, waarvan een het oudste bespeelbare beiaardklokje ter wereld is. Om het een volwaardig concert-instrument te maken, zijn er tien klokken meer nodig. In 2022 start er een crowdfundingsactie om deze uitbreiding te realiseren. Ook wordt een speciale stichting opgezet die zich inzet om projecten, concerten en activiteiten rond de Thoolse carillons te organiseren.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

12 + vijftien =