Home Nieuws Campagne ‘Praat samen over morgen’ is nu live

Campagne ‘Praat samen over morgen’ is nu live

Zorg in balans

185
0


Op 28 maart lanceerde Zorg in Balans (ZiB), de regionale samenwerking ouderenzorg in Zeeland, de campagne ‘Praat samen over morgen’. Deze campagne heeft als doel om Zeeuwse 60-plussers op hun toekomst voor te bereiden. We worden namelijk allemaal ouder. Door nu over ouder worden te praten, worden de wensen voor later rond thema’s als gezondheid, vitaliteit, financiën en leefomgeving duidelijk en kunnen de eerste stappen worden gezet.

“Onze droom is een provincie waarin mensen zich gezond voelen en zo lang mogelijk deelnemen aan de samenleving. Er wordt openlijk gesproken over ouder worden, wat dit betekent en welke keuzes daarin gemaakt kunnen worden.” – aldus de ZiB.

Waar is de campagne te zien?
De campagne is vanaf 28 maart online en offline te zien onder andere op sociale media, op een billboard langs de snelweg, in de wachtkamers van zorgprofessionals en te horen bij onze collega’s van Omroep Zeeland.

De groene Telefooncel
In Tholen trapte op donderdag 11 april wethouder Corniel van Leeuwen de campagne af door bij Albert Hein/Kruidvat de oude telefooncel terug te brengen. De cel blijft staan tot en met 25 april. Zeeuwen worden uitgenodigd om binnen te stappen en hun advies te geven voor een gelukkige en gezonde toekomst. Alle adviezen, plus tips voor een goede voorbereiding op de oude dag, zijn terug te luisteren op www.samenhoudenwezeelandgezond.nl/praten.

Gespreksstarters op wandelroutes
Ten slotte zijn er vanaf mei gespreksstarters terug te vinden op een wandelroute van het Zeeuwse Wandelnetwerk. De precieze locatie wordt in april bekendgemaakt.

De campagne ‘Praat samen over morgen’ draait tot en met eind juni.

Onze fotograaf Rien Burgers maakte onderstaande foto’s

 

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in