Home Nieuws Buutvrij viert officiële opening met feestweek

Buutvrij viert officiële opening met feestweek

199
0


Van maandag 29 april tot en met zaterdag 4 mei is het genieten in speeltuin Buutvrij. Na jaren van plannen maken, realisatie van de speeltuin en de bouw en inrichting van het paviljoen is het zover. De speeltuin en het bijbehorende paviljoen worden officieel geopend. De officiële opening vindt plaats op woensdagmiddag 1 mei om 15.00 uur. De openingshandeling zal worden verzorgd door burgemeester Sijbers. De plannen voor een grote speeltuin voor Tholen stad dateren al van 2015. In 2018 is er concreet een eerste stap gezet door de oprichting van speeltuinvereniging Buutvrij. Enthousiaste Thoolse inwoners hebben daarvoor het initiatief genomen. Een aantal van hen zijn nog steeds vanaf dag één betrokken bij de speeltuin.

Om het voor de kinderen extra feestelijk te maken is er gekozen voor een feestweek in plaats van één dag. We vinden het fijn wanneer kinderen buiten zijn, zeker als dat in de speeltuin is. De Thoolse jeugd verdient een plek om veilig te spelen. Dat staat in de feestweek centraal. Van Zumba workshop tot hoepelen en ook een demonstratie van brandweer Tholen staat op het programma. Het organiseren van de feestweek kost het nodige geld, er is dan ook gekozen voor het verkopen van een dag- of weekticket. Leden van de speeltuinvereniging krijgen korting.

En wie van bakken houdt is er de mogelijkheid om een baksel in te leveren. Al het lekkers wordt gejureerd door een mysteryguest van Ten Anker. Je baksel kun je inleveren op maandag 29 april tussen 10.00 en 10.30 uur of donderdag 2 mei tussen 10.00 en 10.30 uur, waarna de jury zich over de inzendingen zal buigen. De winnaar is de ‘Beste Buutvrij Bakker 2024’ en ontvangt een prijzenpakket dat beschikbaar is gesteld door een betrokken lokale supermarktondernemer.

Het hele programma is te vinden op de Social Media accounts van de speeltuinvereniging en komt binnenkort op de website van de speeltuinvereniging.
Iedereen is welkom om tijdens de feestweek te genieten van sport, spel en diverse speelactiviteiten of om bestuur en vrijwilligers te feliciteren met het resultaat. Het bestuur is er trots op dat zoveel lokale ondernemers en organisaties hun steentje hebben bijgedragen aan de realisatie van de speeltuin of betrokken zijn bij de exploitatie. Zo is de speeltuin echt van en voor de inwoners van Tholen.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in