Buurtpreventie

In de Ambachtenbuurt in Tholen wordt door de bewoners gewerkt aan de oprichting van een buurtpreventieteam. Dit buurtpreventieteam wil er aan bijdragen dat de bewoners prettig kunnen wonen in een schone en veilige omgeving. Buurtpreventie Ambachtenbuurt isop zoek naar leden. Aanmelden kan via ambachtenwijk-tholen@outlook.com.Wat is buurtpreventie?
In een buurtpreventieteam zorgen bewoners samen met de gemeente, de politie en de woningcorporatie voor een leefbare en veilige buurt. Buurtpreventie is van, voor en door de bewoners van een wijk, buurt of dorp. Het zijn bewoners die een oogje in het zeil houden en de buurt daadwerkelijk veiliger maken.

Wat doet de buurtpreventie?
De leden van een buurtpreventieteam lopen met elkaar op afgesproken tijden een ronde door de buurt. Zij zijn tijdens hun rondes de extraogen en oren van de bewoners, de gemeente, de politie en de woningcorporatie. Elk buurtpreventieteam heeft een coördinator. Dit is een bewoner die optreedt als contactpersoon voor de leden en voor de politie, de gemeente en de woningcorporatie. Buurtpreventieleden spreken zelf onderling af wie de coördinator is.

Aanmelden
Bewoners van de Ambachtenbuurt die zich in willen zetten voor de veiligheid en leefbaarheid in hun buurt, kunnen zich aanmelden voor het buurtpreventieteam. Bij voldoende belangstelling wil de gemeente dit buurtpreventieteam ondersteunen, te beginnen met een bijeenkomst, waarop de geïnteresseerden nader zullen worden geïnformeerd. Een levensvatbaar buurtpreventieteam bestaat uit ongeveer10 personen. Aanmelden kan via ambachtenwijk-tholen@outlook.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien + twaalf =