Buurtbemiddeling Tholen

Wat te doen als uw buren een fijne kerst onmogelijk maken?

Kerst met de buren?
De feestdagen zijn een periode waarin heerlijk met het gezin en de familie bijeenkomt, spelletjes speelt en lekker eet. Stel nou dat deze periode voor u alleen maar spanning geeft, omdat u bang bent dat de buren weer gaan klagen over geluidsoverlast die zij ervaren van de gezelligheid bij u thuis. Er gebeurt niets geks er wordt niet hard geschreeuwd of harde muziek gedraaid maar elk geluidje is voor de buren te veel.

Net als u zich in de luie stoel installeert, op een vrije dag die u opgenomen heeft om lekker bij de kerstboom te zitten met een kopje thee en een goed boek, begint de buurman weer te klussen.
Of u wordt doodmoe van uw buren die in de tijd van het jaar waar vrede op aarde centraal zou mogen staan, aan uw keukentafel alleen maar kwaad spreken over elkaar. U probeert die gesprekken steeds meer te vermijden omdat de druk om een kant te kiezen toeneemt. Wat dan?

Los uw burenproblemen op!
Burenproblemen kunnen uw woonplezier enorm verstoren. Zonde, want veel burenproblemen kunnen goed samen opgelost worden met een luisterend oor van buitenaf. Sinds 1 juli is dat op Tholen ook mogelijk: Twee getrainde bemiddelaars die met de betrokken buren in gesprek gaan en ervoor zorgen dat er weer gepraat kan worden over oplossingen en er begrip ontstaat voor elkaar. In 70% van de gevallen is er een positief resultaat. De bemiddelaars ondersteunen u onder andere met het maken van goede afspraken waardoor u weer ontspannen in uw eigen huis en buurt kunt wonen.

Hulp van Buurtbemiddeling nodig?
Buurtbemiddeling kan via WijZijn Tholen kosteloos (en vrijblijvend) worden ingeschakeld. Deze bemiddelaars hebben we een intensieve training gevolgd en doen dit werk op vrijwillige basis. Zij nemen echt de tijd om naar uw verhaal te luisteren en op te helderen waar het echt om gaat. Soms is dit al genoeg om zelf oplossingen te vinden met uw buren. Is er meer ondersteuning nodig dan helpen zij u hierbij. Maar ook als u alleen op zoek bent naar tips of advies wat u zelf kan doen aan burenergenissen denkt buurtbemiddeling graag met u mee. U kunt vrijblijvend contact opnemen via 06-40758688 of buurtbemiddelingtholen@wijzijntraversegroep.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 + 19 =