Home Nieuws Buurtbemiddeling Tholen

Buurtbemiddeling Tholen

559
0

Nu de temperatuur weer regelmatig boven de 20 graden stijgt beginnen mensen weer steeds meer buiten te leven. Hiermee neemt ook de burenoverlast weer toe. Denk bijvoorbeeld aan rook van de barbecue, luid buiten telefoneren, harde muziek, ronkende motoren of klusgeluiden. Dit kan het genieten van het buitenleven in de tuin goed verpesten. Zonde, want veel van dit soort burenproblemen kunnen goed samen opgelost worden met een luisterend oor van buitenaf.

Hiervoor zijn in de gemeente Tholen buurtbemiddelaars beschikbaar. In 2018 hebben 43 bewoners buurtbemiddeling benaderd met een vraag om ondersteuning. In maar liefst 81 % van de gevallen was buurtbemiddeling succesvol, dit komt zelfs uit boven het landelijk gemiddelde. De buurtbemiddelaars zien er naar uit om meer bewoners te ondersteunen in de gemeente Tholen en burenoverlast en burenproblemen op te lossen.

Hulp van Buurtbemiddeling nodig?
Buurtbemiddeling kan via WijZijn Tholen kosteloos (en vrijblijvend) worden ingeschakeld. De buurtbemiddelaars doen dit werk op vrijwillige basis en kiezen geen partij. Zij nemen de tijd om naar uw verhaal te luisteren en op te helderen waar het echt om gaat. Soms is dit al genoeg om zelf oplossingen te vinden met uw buren. Is er meer ondersteuning nodig dan helpen zij u hierbij, bijvoorbeeld door het organiseren en begeleiden van een gezamenlijk gesprek. Ook als u alleen op zoek bent naar tips of advies wat u zelf kan doen aan burenergernissen denkt buurtbemiddeling graag met u mee. Het is de missie van Buurtbemiddeling om bewoners op weg te helpen naar een oplossing voor burenoverlast, zodat een ieder weer rustig, ontspannen en met plezier in hun buurt kunnen wonen.

Informatie en contact
Wilt u hulp of advies van buurtbemiddeling? Of wilt u vrijwillig buurtbemiddelaar worden?
Neem dan contact op met de coördinator Pascal Vos:
Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06- 40758688 of
per e-mail: buurtbemiddelingtholen@wijzijntraversegroep.nl

Drie buurtbemiddelaars in gesprek

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vier × 1 =