Home Nieuws Buurtbemiddeling is op zoek naar Vrijwilligers

Buurtbemiddeling is op zoek naar Vrijwilligers

629
0

Wanneer mensen dicht bij elkaar wonen, is de kans groter op het ontstaan van conflicten.
Nu we door het Coronavirus en overheidsmaatregelen zoveel mogelijk thuis moeten blijven, is de kans op irritaties en escalaties meer aanwezig dan anders: je tussen vier muren opgesloten voelen, kinderen die hun energie niet kwijt kunnen en alle aandacht vragen, thuiswerken, het gedrag van de partner waaraan je je stoort, jouw eigen lontje dat korter wordt. En dan de buren… met hun muziek, verbouwing, kinderen, dieren, tuin, geuren.

Wonen met plezier
Geluidsoverlast, overlast van huisdieren, parkeergedrag, pesterijen, onenigheid over erfafscheidingen en vernielingen. Deze situaties kunnen er toe leiden dat je niet meer met plezier woont in je huis of in de buurt. In sommige gevallen lopen de gemoederen zelfs zo hoog op dat er een conflictsituatie ontstaat. Dan kan Buurtbemiddeling ingeschakeld worden.

Als vrijwillige bemiddelaar word jij opgeleid door middel van een driedaagse basistraining in conflictbemiddeling. Naast de basistraining zijn er tal van aanvullende trainingen die gratis gevolgd kunnen worden zoals coaching en interculturele communicatie.
De overheid doet een groot beroep op zelfredzaamheid van burgers en er is steeds meer vraag naar buurtbemiddeling, en dus ook buurtbemiddelaars.

Buurtbemiddeling is er voor iedereen
Bewoners kunnen een beroep doen op gratis buurtbemiddeling. Het heeft als doel om de communicatie tussen beide partijen op gang te brengen en afspraken te maken met ondersteuning van vrijwillige bemiddelaars. Zo kan overlast in de toekomst worden voorkomen.

Laten we dit samen aanpakken
Wil je ook meedraaien in ons buurtbemiddelingsteam en zo een positieve bijdrage leveren aan een betere leefbaarheid in jouw gemeente? Of ken je iemand die dit graag wil doen? Als je empathisch en sociaal ingesteld bent, meld je dan aan als vrijwillige bemiddelaar!
Wij regelen de waardevolle, leuke en praktische buurtbemiddelingstraining van 3 dagen. Daarnaast neemt iedere bemiddelaar deel aan leerzame intervisieavonden met collega-bemiddelaars.

Is je interesse gewekt voor deze functie? Neem dan contact op met de coördinator BBM Tholen:
Dimphy van Poppel, 06 4075 8688 | buurtbemiddelingtholen@wijzijntraversegroep.nl

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie + tien =