Home Nieuws Burgemeester was weer te gast in de studio

Burgemeester was weer te gast in de studio

1093
0

Burgemeester Marleen Sijbers was donderdag 21 oktober te gast in het programma Tholen in het Nieuws en beantwoordde de vragen die Enrico Tichem had verzameld. Het gesprek werd afgewisseld met fijne muziek.

De burgemeester sprak haar waardering uit voor de inzet van de vele brandweermensen waarvan er veel vrijwilliger zijn en die gezamenlijk hun werkzaamheden uitvoerden. Zij was erg onder de indruk van deze brand die werd opgeschaald tot GRIP1 en de totale inzet van alle diensten en de bedrijven in de omgeving die hun hulp hebben aangeboden.

Toch nog enig coronanieuws, waaronder de tip om bij het bezoek aan bijvoorbeeld Duitsland waar de horeca een andere app gebruikt. Lees de betreffende website! Helaas zitten de besmettingen in de gemeente Tholen toch weer in een stijgende lijn.

Er kunnen nog steeds zonder afspraak vaccinaties met Pfizer plaatsvinden in de diverse locaties in de gemeente. Vrijdag 22 oktober in Tholen bij de Meulvliet van 16.00 tot 19.00 uur.

Woensdag 20 oktober kon de burgemeester een Koninklijke Onderscheiding uitreiken aan de heer Van den Dorpel, waarbij hij ‘overvallen’ werd door de burgemeester, zijn echtgenote en andere familieleden tijdens een interne vergadering.

De burgemeester gaf een uitgebreide toelichting over de wijze waarop je voor iemand een Koninklijke Onderscheiding kunt aanvragen.

Voorts stipte de burgemeester de activiteiten aan die Jij op Tholen in de herfstvakantie gaat organiseren (zie de info op onze website).

Donderdagmiddag opende de burgemeester het vernieuwde Kaaswienkeltje na de brand die enige tijd geleden is ontstaan op de eerste etage maar die grote invloed heeft gehad op de winkel. Foto’s van de opening vindt u in ons foto-album.

Tenslotte refereerde zij aan de bijzondere doorplechtigheid van de brandweerboot Scaldis van de Veiligheidsregio die  Stavenisse als basis heeft, waarbij de voormalige burgemeester Ger van de Velde de doop mocht uitvoeren.

De uitzending is hieronder nogmaals te beluisteren en uiteraard ook tijdens de reguliere herhaling van Tholen in het Nieuws op zaterdag 23 oktober tussen 12.00 en 14.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in