Burgemeester Marleen Sijbers beantwoordde donderdag 23 september weer de vragen, die Laban Hage had verzameld, in het programma “Tholen in het Nieuws”. Het gesprek werd afgewisseld met fijne muziek.

Wat zijn de resterende maatregelen met betrekking tot Corona? Vele zijn afgeschaald, maar het Corona-toegangsbewijs (gevaccineerd of negatieve coronatest) blijft nog even. En dat levert in de maatschappij de nodige discussies op. Handhaving zal eerst gaan praten alvorens op te treden!

De burgemeester mocht het eerste exemplaar van het boekje JijopTholen Sport en Cultuur bij Ter Tolne uitreiken. Zij maakte nu ook van de gelegenheid gebruik om de nieuwe Brede School te aanschouwen nu deze vol in gebruik is en zij was onder de indruk van het geweldige buitenterrein. Uiteraard hebben alle kinderen op deze scholen de boekjes mogen ontvangen die door de medewerkers van Jij op Tholen werden uitgereikt.

Jij op Tholen was woensdag 22 september wederom actief in Stavenisse met het thema Stavenisse in beweging.

De eerste wielerronde van dit jaar vond plaats in Oud-Vossemeer (zelfs de eerste wielerronde in Zeeland)! Het weer was beter dan menige keer op de reguliere tijd in maart. Prima organisatie, een heel goede sfeer en dank aan alle vrijwilligers. En niet te vergeten de extra reporter voor Omroep Tholen te weten wethouder Frank Hommel! De techniek liet de burgemeester in de steek en moest zij PANG zeggen als startschot.

Woensdag 22 september is de speeltuinbende van start gegaan in Sint-Annaland. Kinderen krijgen de mogelijkheid om aan te geven welke materialen goed of minder goed zijn (door middel van groene en rode bordjes).

Renovatie van de steigers in de handelshaven in Tholen (daar waar de boten van de scouting liggen) gaat komende week van start. De planning was in het voorjaar van 2021, maar langere leveringstijden van materialen zouden leiden tot uitloop in het vakantieseizoen, vandaar nu pas de start. Er vinden diverse aanpassingen gedaan zoals een extra steiger en een verlaging van de steiger voor de aanlegplaats voor de scouting.

De bomenactie is een groot succes geworden, maar de beschikbare hoeveelheid (ruim 4000) was al heel snel op!

De uitzending is hieronder nogmaals te beluisteren en uiteraard ook tijdens de reguliere herhaling van Tholen in het Nieuws op zaterdag 25 september tussen 12.00 en 14.00 uur.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in