Home Nieuws Burgemeester steekt een hart onder de riem

Burgemeester steekt een hart onder de riem

865
0

Burgemeester Ger van der Velde-de Wilde schrijft het volgende naar onze burgers:

Beste lezer,

Wat al dagen werd gesuggereerd, werd werkelijkheid. Er werden door de Rijksoverheid ingrijpende maatregelen genomen, maatregelen die ook voor onze gemeente Tholen verstrekkend zijn, zowel voor individuele inwoners als voor ons bedrijfsleven. Dit alles om de verder verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Scholen, kinderopvangcentra, de horeca, sportclubs, onze gemeenschapscentra: ze gaan allemaal dicht. Dicht om zo min mogelijk mensen met elkaar in contact te laten komen. En dat zal, zeker daar waar wij een gemeente zijn met veel gemeenschapszin en actieve vrijwilligers, een grote impact hebben. De komende weken komt het openbare leven min of meer tot stilstand, zijn we op elkaar aangewezen. Dat zal wennen zijn en soms praktische problemen geven.

Het is bijzonder om te zien dat iedereen zo goed mogelijk gehoor geeft aan de maatregelen die wij als overheid moeten treffen en dat er zich al initiatieven ontwikkelen om elkaar te helpen en bij te staan. Blijf omzien naar elkaar. Denk daarbij vooral aan onze kwetsbare inwoners. En ook ik doe de oproep om niet te hamsteren bij onze supermarkten. Er zijn producten genoeg en de bevoorrading mag niet in het geding komen.

Mijn speciale aandacht gaat uit naar al die mensen die een cruciaal beroep hebben om onze maatschappij draaiende te houden: zij verdienen veel respect en hebben onze steun meer dan nodig.
Uiteraard wil ik onze bedrijven een hart onder de riem steken. Een aantal komt van de één op andere dag zonder inkomsten te zitten, dat heeft grote impact op de gezinnen en personeelsleden. Laten we ook hen bijstaan.

Namens het gemeentebestuur van Tholen wil ik ook u allen een hart onder de riem steken. Respect en grote waardering voor de moeite die u neemt om, ondanks alle persoonlijke gevolgen, ons bij te staan in het terugdringen van het virus. Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen om zo de kans op verder verspreiding te verkleinen door de opgelegde maatregelen en adviezen op te volgen. Samen staan we sterk.

Vriendelijke groeten,
Ger van de Velde-de Wilde
Burgemeester Tholen, voorzitter crisisteam Corona

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in