Op zaterdag 23 september a.s. verzorgt de Bewonerscommissie Vliethof voor de bewoners een leuke middag in het kader van de Burendag.
Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Het is een dag waarop de buurt samenkomt en waarbij veel mensen iets gezelligs doen voor elkaar en de buurt.
Want goede buren doen ertoe. Iedereen kan meedoen met Burendag.

Sinds dit jaar hebben we een Bewonerscommissie in de Vliethof, die door samen in de loop van het jaar bepaalde activiteiten te organiseren, probeert de bewoners betrokken te houden met elkaar. Het is tenslotte fijn om in een gezellige buurt te wonen waar mensen elkaar kennen, herkennen en helpen, als dat nodig is.

Op 23 september om 14.00 uur starten we onze Burendag op het binnenplein van de Vliethof met een bakje heerlijke koffie of thee en een lekker gebakje, dat aangeboden wordt door podotherapie Smulders, onze mede ‘ bewoner’ van de begane grond.

Rond 14.30 uur staat er een optreden gepland van de Klienkers, de blaaskapel van muziekvereniging Concordia. Zij zullen er voor zorgen, dat wij twee maal van hun muziek mogen gaan genieten. Hoe fijn is dat? Rond een uur of 4 zorgen wij voor een zogenaamde ‘aangeklede borrel’: drankje, hapje en ondertussen hopen we natuurlijk op veel gezellige gesprekken.

Wat jullie met dit verhaal kunnen? Geef het door, zodat wellicht anderen ook tot actie over kunnen of willen komen en iets opzetten in hun buurt. We leven in een wereld waarin we steeds meer op onszelf gericht lijken te zijn terwijl mensen daar niet gelukkiger van worden.

We proberen mensen bij elkaar te brengen en zorgen voor verbinding in een tijd waarin we steeds meer online met elkaar communiceren en minder contact hebben met de buren. Buren moeten elkaar kunnen vinden, ideeën kunnen delen en samen kunnen werken aan een leefbare buurt.

Met vriendelijke groet,
Bewonerscommissie Vliethof

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in