Brieven die vanuit het gemeentehuis naar inwoners van Tholen worden verstuurd, mogen wel wat eenvoudiger geschreven. Omdat voor elkaar te krijgen wordt een speciaal team samengesteld: team Direct Duidelijk.

Eén op de zes mensen in Nederland heeft moeite met lezen, schrijven of rekenen, becijferde de overheid vijf jaar geleden. Vertaald naar Tholen gaat dat om duizenden mensen die de communicatie en procedures vanuit de gemeente maar lastig vinden. Of zelfs te moeilijk. Dat moet anders, vindt een grote meerderheid in de gemeenteraad.

Een speciaal team moet daar aan bijdragen: het team Direct Duidelijk. Dat bestaat bijvoorbeeld uit taalcoaches-, -vrijwilligers, en ambtenaren. ,, Iedereen moet mee kunnen blijven doen en de gemeente dient rekening te houden met de lezer van de uitgaande communicatie”, legt ChristenUnie-raadslid Jaap Hage. Samen met de fracties van het CDA, PvdA/GroenLinks, PVV en VVD stelde hij het plan voor om zo’n team op te zetten. Ook SGP en ABT steunden het. Alleen de SP is tegen. Al is dat meer uit principe. ,,We vinden dat welke organisatie dan ook, uit zichzelf schriftelijke uitingen zó moet vaststellen zodat iedereen het kan begrijpen”, legt fractievoorzitter Theo Korevaar uit. ,,Daar hebben we geen team Direct Duidelijk voor nodig.”

Vorig artikelTholen zat fout met torenhoge boete voor hoogbejaard echtpaar
Volgend artikelEerste pop-up vaccinatielocaties in gemeente Tholen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in