Breinkracht CVA/NAH trefpunt van 19 januari in het teken van fototentoonstelling

Vrijdag 19 januari 2018 organiseert het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente Tholen in samenwerking met CVA-vereniging ‘Samen Verder’, SVRZ en Schutse Zorg Tholen van 14.00 uur tot 16.00 uur het CVA/NAH trefpunt. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis van Tholen. Aansluitend wordt er een fototentoonstelling van het Afasiecentrum Zeeland feestelijk geopend. De toegang is gratis.

Niet-aangeboren hersenletsel
Op deze bijeenkomst is iedereen welkom die te maken heeft met de gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel. CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident dat letterlijk vertaald, een ongeluk in de bloedvaten van de hersenen is. NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel en ontstaat door letsel als gevolg van een aanrijding, een val, maar kan ook ontstaan door een infectieziekte. Niet alleen de persoon zelf, maar ook de omgeving krijgt te maken met de zichtbare en onzichtbare gevolgen van dit hersenletsel.

Communicatiestoornissen en Afasie
Het CVA Trefpunt van 19 januari heeft als thema Communicatiestoornissen en Afasie na CVA. De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Hilde Aarts, zij is logopediste bij het Afasiecentrum Zeeland.

Fototentoonstelling
Alle foto’s voor de tentoonstelling zijn gemaakt door mensen met Afasie. Met behulp van een expositie van de gemaakte foto’s vragen de cliënten aandacht voor wat Afasie voor een mens betekent. Cliënten hebben zelfstandig foto’s rond verschillende thema’s gemaakt: ik, verleden, heden, toekomst. Op deze manier brengen ze hun veranderd leven in beeld en zijn ze in staat om ervaringen en gevoelens te delen. De tentoonstelling duurt van 19 januari tot en met 2 maart 2018 en is tijdens openingsuren in het gemeentehuis van Tholen te bewonderen.

Meer informatie
Meer informatie is te verkrijgen bij Jacqueline Heijboer van het Steunpunt Mantelzorg van de gemeente Tholen, telefoonnummer: 14 0166 of via mantelzorgvrijwilligers@tholen.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 3 =