Home Nieuws Bravis ziekenhuis sluit boekjaar 2019 af met positief resultaat

Bravis ziekenhuis sluit boekjaar 2019 af met positief resultaat

520
0

Het Bravis ziekenhuis presenteert het Jaardocument 2019 voor het tweede achtereenvolgende jaar als een volledig digitaal jaarverslag. In het jaarverslag verantwoordt het Bravis ziekenhuis de zorgverlening aan zijn patiënten. Het afgelopen jaar stond vooral in het teken van de keuze voor de locatie van het nieuwe ziekenhuis.

Locatie Bulkenaar
Het belangrijkste bestuursbesluit van 2019 was de keuze van de nieuwbouwlocatie. Nadat eind 2018 het besluit was gevallen om vanaf 2025 te werken vanuit één nieuwe hoofdlocatie, stond 2019 in het licht van de keuze van die locatie. De raad van bestuur heeft in april 2019 de voorkeur uitgesproken voor locatie Bulkenaar in Roosendaal.

Positief resultaat
Het Bravis ziekenhuis sloot het boekjaar 2019 positief af. Het resultaat over 2019 is 7,7 miljoen euro, op een totale zorgomzet van 339 miljoen euro. In 2018 bedroeg het resultaat 5 miljoen euro op een totale zorgomzet van 319 miljoen euro. Met dit resultaat is de vermogenspositie van het ziekenhuis sterk verbeterd en is het ziekenhuis financieel gezond.

Jaar van consolidatie
De afgelopen jaren hebben zich veel veranderingen in de organisatie van het ziekenhuis voltrokken die verband hielden met het fusieproces. Hans Ensing, voorzitter Raad van Bestuur, vertelt: “2019 was vooral een jaar van consolidatie en het borgen van rust en regelmaat in de organisatie. Duidelijk is dat dit ten goede is gekomen aan de financiële resultaten van het ziekenhuis. Hiermee is een mooie basis gelegd voor de toekomst van het ziekenhuis, op weg naar één locatie. Met dit resultaat wordt daaraan bijgedragen en geeft het externe partijen maar vooral de ziekenhuisorganisatie, voldoende vertrouwen om toekomstige stappen op weg naar het nieuwe ziekenhuis in te gaan zetten. De toekomst wordt natuurlijk sterk mede bepaald door het coronavirus. De impact op de patiëntenzorg en de financiën zijn voor 2020 en 2021 nog niet te voorspellen.”

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

19 − 5 =