Het nieuwe ziekenhuis van Bravis wordt ontworpen door architectencombinatie Team aan de Schie (Vakwerk Architecten en cepezed) in samenwerking met ingenieursbureau Deerns Nederland. Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft het Bravis ziekenhuis voor deze twee partijen gekozen.

In 2026 start Bravis met de bouw van het nieuwe ziekenhuis in het gebied de Bulkenaar, centraal gelegen in het verzorgingsgebied tussen Roosendaal en Bergen op Zoom. Onlangs is het programma van eisen afgerond. Hierin staan de voorwaarden waaraan het nieuwe gebouw moet voldoen. Aan het opstellen hiervan hebben zo’n driehonderd Bravis-medewerkers en patiënten ruim anderhalf jaar meegewerkt. Het document vormt de basis voor het ontwerpteam dat samen met Bravis bepaalt hoe het ziekenhuis eruit komt te zien.

Betrokken
“We zijn blij dat we nu de volgende fase ingaan. In de ontwerpfase wordt steeds duidelijker hoe de nieuwe hoofdlocatie eruit komt te zien. Het programma van eisen vormt de basis voor de ontwerpfase en is gebaseerd op de toekomstige zorgvraag en afgestemd op te verwachten zorginnovaties”, vertelt Albert-Jan Mante, lid Raad van Bestuur van het Bravis ziekenhuis. “Uiteraard worden ook bij deze fase patiënten, medewerkers, onze adviesorganen, de gemeente Roosendaal en de omwonenden van de Bulkenaar betrokken.”

Team aan de Schie
Bravis heeft na een selectieprocedure gekozen voor architectencombinatie Team aan de Schie, een samenwerking tussen Vakwerk Architecten en cepezed. De Delftse architectencombinatie heeft kennis en kunde op het gebied van ziekenhuiszorg en het creëren van een prettige en duurzame werkomgeving. Zo tekende Vakwerk Architecten onder andere voor het ontwerp van het Isala ziekenhuis Meppel en het Slingeland Ziekenhuis en heeft cepezed goede referenties als het gaat om het oplossen van grote, complexe vraagstukken.

Bij de keuze voor Team aan de Schie waren de aanpak en de indruk van het team doorslaggevend. Naast de inbreng van hun eigen expertise vindt het Bravis ziekenhuis het meenemen van medewerkers en stakeholders in de ontwerpfase belangrijk. De aanpak en het voorgestelde proces van Team aan de Schie sluiten hierop aan.

Deerns Nederland
Deerns heeft heel veel kennis en ervaring met projecten in de gezondheidszorg, kent de specifieke zorgprocessen in ziekenhuizen en weet deze te vertalen naar duurzame installatieontwerpen. Deerns was als adviseur betrokken bij alle nieuwgebouwde ziekenhuizen de afgelopen jaren, zoals het Amphia ziekenhuis, het eerste ‘all electric’ ziekenhuis in Nederland: Isala Meppel, Tergooi MC Hilversum, het aardbevingsbestendige Ommelander Ziekenhuis Groningen en het recentelijk opgeleverde Radboudumc Nijmegen.

Ontwerpfase
Team aan de Schie en Deerns Nederland gaan samen met Bravis aan de slag om tot een ontwerp te komen voor het nieuwe ziekenhuis. Deze ontwerpfase neemt zo’n twee jaar in beslag. Klik hier voor de infographic met de stappen die worden genomen op weg naar de nieuwbouw.

Vorig artikelVernielingen en diefstal op volkstuinencomplex in Stavenisse
Volgend artikelGewichtsbeperking zwaar verkeer op Vossemeersebrug vanaf 5 oktober

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in