Home Nieuws Bravis bundelt krachten met RAV Brabant

Bravis bundelt krachten met RAV Brabant

853
0

Op 1 september starten twee Bravis SEH-verpleegkundigen met de opleiding tot ambulanceverpleegkundige bij de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant Midden-West-Noord. Na het opleidingstraject van één jaar, werken de verpleegkundigen afwisselend in het ziekenhuis en op de ambulance. Een mooie samenwerking die voordelen heeft voor Bravis, de RAV en de verpleegkundigen zelf.

Anders dan veel mensen denken, zijn de ambulancedienst en het ziekenhuis aparte organisaties. Dankzij het samenwerkingsverband met de RAV zijn de verpleegkundigen van het Bravis na hun opleiding multi-inzetbaar. Ze kunnen vanaf dat moment zowel in het Bravis ziekenhuis als bij de ambulancedienst werken.

Deelname
SEH-verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis konden vanaf juni 2019 aangeven of ze interesse hadden om deel te nemen aan de opleiding. Na een selectieprocedure zijn er twee verpleegkundigen uitgekozen. Voor IC/SEH-verpleegkundige Miranda Biemans is het een langgekoesterde droom die in vervulling gaat. “Toen ik het er met mijn vader over had zei hij meteen: ‘Doe het maar gewoon, je zei al dat je op de ambulance wilde werken toen je pas net kon lopen!”

Voordelen
Het uitwisselingstraject biedt veel voordelen. Het is voor verpleegkundigen een mooie combinatie van werken in de acute zorg binnen én buiten het ziekenhuis. Bovendien zorgt de samenwerking ook voor een betere uitwisseling van ervaringen en ideeën. Daar kan IC/SEH- verpleegkundige Carolien Dubbelman zich ook in vinden. “Door ook de andere kant te ervaren begrijp je beter waarom er bepaalde beslissingen genomen worden.”

Toekomst
RAV Brabant Midden-West-Noord is momenteel aan het onderzoeken of het in de toekomst ook mogelijk is om hun eigen verpleegkundigen uit te wisselen. Hierbij zouden twee ambulanceverpleegkundigen een opleiding tot SEH-verpleegkundige volgen bij het Bravis ziekenhuis.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in