Home Nieuws Bravis blij met koppelbedden

Bravis blij met koppelbedden

899
0

Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in haar bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.

“We zijn erg blij met deze gift”, vertelt Chantal Bogers, palliatief verpleegkundige. “Door een koppelbed kan een dierbare bij een patiënt in het ziekenhuis blijven slapen. Elkaars hand vasthouden, tegen elkaar aankruipen, samen naar mooie muziek luisteren of afscheid nemen van elkaar. Wanneer mensen ziek zijn, revalideren of langdurig opgenomen zijn in het ziekenhuis, is nabijheid belangrijker dan ooit. Door het koppelbed kunnen mensen even vertrouwd samen zijn, dicht bij elkaar.”

Vlnr Anouk Schrauwen (Roparun), Nienke Schrier (Netwerk Palliatieve zorg) en Chantal Bogers (palliatief verpleegkundige Bravis ziekenhuis)

Voor alle patiënten

Op de beide locaties (Roosendaal en Bergen op Zoom) is een koppelbed beschikbaar. Ze kunnen worden ingezet op alle afdelingen, ze zijn bestemd voor alle patiëntgroepen. De koppelbedden worden alleen ingezet op een eenpersoonskamer, zodat een echt samenzijn kan worden gecreëerd. De bedden zijn makkelijk in gebruik, in een handomdraai is een hoog-laagbed te veranderen in een tweepersoonsbed.”

De aanvraag en donatie van de koppelbedden is gecoördineerd door het Netwerk Palliatieve Zorg Roosendaal – Bergen op Zoom – Tholen. Naast het Bravis ziekenhuis heeft Stichting Roparun ook koppelbedden geschonken aan tanteLouise, Groenhuysen, st. Elisabeth, SVRZ en Schutse Zorg.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in