Home Nieuws Brand in transformatorhuisje

Brand in transformatorhuisje

441
0

Donderdagochtend 22 november rond 8:00 uur kwam er bij de meldkamer een melding dat er brand was uitgebroken in transformatorhuisje aan de Nicolaas Peckstraat in Steenbergen. Direct werden de brandweer en de politie ter plaatse gestuurd

Omdat door de brand ongeveer 7200 aansluitingen geen stroom meer hadden, werd er al vrij snel opgeschaald naar GRIP1. Om het transformatorhuisje veilig te kunnen betreden moest de stroom volledig worden afgesloten. Hierdoor kwam een groot deel van Steenbergen en een klein gedeelte van Sint-Philipsland zonder stroom te zitten. Doordat de stroomvoorziening tijdelijk niet beschikbaar was kwamen ook enkele steunzenders van de Telecom Providers zonder stroom te zitten, met als gevolg dat de verbinding op de mobiele telefoon niet of nauwelijks werkte.

De brandweer had, na het betreden van het transformatorhuisje, de brand snel onder controle. Nadat de brand was geblust kon de stroom rond 10:15 uur voor de meeste aansluitingen weer worden hersteld. Een woning tegenover het transformatorhuisje werd tijdelijk ontruimd. In de directe omgeving van de brand werd ook een NL-Alert verstuurd, echter kwam dit niet bij iedereen binnen.

Netbeheerder Enexis gaat samen met de gemeente Steenbergen het transformatorhuisje herstellen.
Bij de brand raakte niemand gewond. Over de oorzaak van de brand is niets bekend.

Bron: 112markiezaten.nl

Transformatorhuisje in brand in Steenbergen, 7200 aansluitingen zonder stroom


Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

zeven + 1 =