Home Nieuws Brand in landbouwschuur Weihoekweg in Poortvliet – update 14.17 uur

Brand in landbouwschuur Weihoekweg in Poortvliet – update 14.17 uur

850
0

De inzet van de brandweer om de naastgelegen schuur en woning te behouden is succesvol gebleken! Zowel de woning, als de schuur met daarin 150 koeien zijn behouden gebleven. Er zijn geen slachtoffers of gewonden als gevolg van de brand. Er is geen asbest bij de brand betrokken.

150 koeien
De koeien zijn ongedeerd. Uit voorzorg was een plan gemaakt om de koeien uit de schuur te evacueren. Omwille van het welzijn van de dieren én de succesvolle inzet van de brandweer is dat uiteindelijk niet nodig geweest.

Zonnepanelen
Op het dak van de schuur lagen zonnepanelen, deze zijn vanzelfsprekend tijdens de brand gesneuveld. Door de hevigheid van de brand zijn deeltjes/glasscherfjes van de zonnepanelen hoogstwaarschijnlijk met de rook meegenomen en in de nabije omgeving neergekomen. Het gebied in de omgeving wordt daarom onderzocht en desgewenst schoongemaakt. Een meetploeg van de brandweer komt hiervoor ter plaatse.

Ramen en deuren sluiten, ingetrokken
Tijdens de brand werd geadviseerd om in de nabije omgeving (500meter rond de brand) ramen en deuren te sluiten, dit advies is per direct ingetrokken.

Samenwerking Brandweer Midden en West Brabant
Tijdens de brandbestrijding is nauw samengewerkt met eenheden van Brandweer Midden en Westbrabant. Veiligheid kent immers geen provinciegrens!

Weihoekweg afgesloten
De Weihoekweg is afgesloten voor het verkeer. Het nablussen en de overige werkzaamheden zijn nog niet afgerond en daarom zal de weg nog gesloten blijven.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in