Braderie Tholen vrijdag 24 augustus en zaterdag 25 augustus

De braderie wordt gehouden vrijdag 24 augustus en zaterdag 25 augustus. Zoals gewoonlijk het laatste weekend van augustus en de laatste braderie van het Eiland Tholen.

Braderie:
De braderie start vrijdag om 13.00 uur met de Thoolse ondernemers aangevuld met collega ondernemers vanuit de wijde omgeving en stopt om 21.00 uur. Zaterdag begint de braderie om 9.00 uur en stopt om 18.00 uur. Het parcours van de braderie is vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Molenvlietsestraat tot aan de Regentessestraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.

Kinderbraderie 40 jaar.
Het is al weer 40 jaar geleden dat de kinderbraderie als eerste in de regio geïntroduceerd werd. Toen konden de kinderen nog tussen de kramen zitten hetgeen ook de bedoeling was om de toen nog rustige zaterdagochtend op te vrolijken. Dat dit in 40 jaar zo’n succes is geworden had toen niemand verwacht. Het is nu een echt evenement .
De Kinderbraderie begint zaterdag om 9.00 uur tot 13.00 uur. De jeugd tot 12 jaar kan hier boekjes en speelgoed aan de man proberen te brengen. Het is een kinderbraderie en geen rommelmarkt, dus geen verkoop van huisraad e.d. Het is wel de bedoeling, dat de niet verkochte “handel” na afloop weer wordt meegenomen. Er mag niets blijven liggen.

De plaats is evenals vorig jaar aan het eind van de Molenvlietsestraat en de Regenressestraat tot aan de Plantagestraat.

Klimwand
Zaterdag staat er op de Markt ook een klimwand.

Parkeren:
Op de Oesterputten en aan de Zoekweg is voldoende parkeerruimte. Volg eenvoudig de borden P braderie. Mocht dit onverhoopt toch te weinig zijn, dan is er verderop op het oude C1000 terrein ook nog een mogelijkheid. De invalide parkeerplaats is bij de rotonde aan de Eendrachtsweg.
Het parkeren is evenals verleden jaar gratis.

Parkeerverbod
Op het braderie parcours geldt ook dit jaar vanaf donderdagmiddag 16.00 uur een totaal parkeerverbod .De straten worden vanaf dit tijdstip afgesloten !! Er mag geen enkele auto op het braderieterrein komen. Dit zal vanwege de veiligheid streng gehandhaafd worden. Liever niet, maar zo nodig met de wegsleepregeling.

Organisatie:
De organisatie is in handen van Euromarkt Sint Christoffel uit Ossendrecht ( euromarkt@home.nl ) met als contact persoon voor Tholen Niek Jansen ( njgjansen@hetnet.nl )

Omroep Tholen
Omroep Tholen zal op zaterdag 25 augustus tijdens de braderie live verslag doen. Onze verslaggevers zullen rondlopen over het parcours en vertellen wat er allemaal te zien en te doen is.
De live uitzending van Omroep Tholen tijdens de braderie start om 10:00 uur en duurt tot 17:00 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 + 1 =