Home Nieuws Braderie Tholen

Braderie Tholen

721
0

Traditiegetrouw is de Thoolse braderie de laatste van het eiland Tholen en Sint Philipsland. Vrijdag 23 augustus en zaterdag 24 augustus was het weer een drukke boel in de binnenstad van Tholen, met ruim 140 standplaatsen en verschillende activiteiten.

De kinderbraderie van Tholen is jaarlijks steeds weer een succes en groeit tegen de klippen op. Dit jaar was dan ook de Regentessestraat tot aan de Plantagestraat gereserveerd met daarbij het gedeelte Molenvlietsestraat vanaf de Regentesstraat tot aan het Bolwerk. Tijdens de kinderbraderie – die op zaterdag van 09.00 tot 13.00 uur plaatsvond – konden de kinderen tot twaalf jaar het speelgoed dat zij niet meer gebruikten verkopen aan andere kinderen of aan opa’s, oma’s, vaders en moeders. “Het is echt gericht op de kinderen”, aldus Niek Jansen. “. Het gaat echt om speelgoed, boekjes en spelletjes voor de kinderen.”

Vrijdag vanaf 12.00 uur stonden de Thoolse ondernemers en andere standplaatshouders klaar om de bezoekers te voorzien van allerlei leuke spulletjes tot 20.00 uur ’s avonds. Op zaterdag werd de braderie geopend van 09.00 tot 18.00 uur. Het parcours was net als vorig jaar vanaf de Eendrachtsweg, Botermarkt, Kerkstraat, Molenvlietsestraat tot aan de Regentessestraat, Markt, Stoofstraat, Hoogstraat, Dalemsestraat en de Bebouwdendam.

Ook waren er diverse artiesten die optraden, waaronder het bekende Thoolse zangduo Anita & Ed

Fotograaf Rien Burgers liep een rondje over de braderie en maakte onderstaande fotoreportage.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

achttien + een =