Home Nieuws Bouw van de brede school gaat van start

Bouw van de brede school gaat van start

877
0

Donderdagavond 16 april ging de gemeenteraad ermee akkoord om nog eens 3,5 miljoen euro in het project de brede school in het voormalige Westerpoort-college te stoppen. Dat komt omdat de plannen al een tijd op tafel liggen en de bouwkosten ondertussen stegen. Daarnaast moet het dak worden vernieuwd worden en dat is een aanzienlijke kostenpost.
De gemeenteraad ging niet makkelijk overstag omdat het plan van de brede school al langer op de plank ligt, maar om nu weer opnieuw te beginnen dat zou te lang duren zeker omdat de oude scholen verouderd zijn en om daar nog vier jaar in te moeten blijven is geen optie.
Anco Fase van de VVD zei, “De Pleisters zijn inmiddels al op en dat wordt langzamerhand onacceptabel”. Han van ’t Hof van het ABT was ook zeer kritisch, hij vind dat er geld over de balk is gesmeten en vreest dat het ten koste zou gaan voor de nieuwbouw van de scholen in Sint Maartensdijk en Poortvliet.
Wethouder Hoek kon toezeggen dat dat niet het geval is. Het is de bedoeling dat volgend jaar mei de scholen kunnen verhuizen naar de nieuwe brede school.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

16 − 12 =