De gemeente Tholen neemt op woensdag 10 november samen met speeltuinvereniging De Speelkrael deel aan de landelijke Boomfeestdag 2021. Wethouder Corniel van Leeuwen plant samen met leerlingen uit groep 6 en 7 van de Groen van Prinstererschool en leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de Oosterscheldeschool in Scherpenisse bomen in de nieuwe speeltuin De Speelkrael in het dorp.

Langs de Beatrixstraat en Scaldisstraat worden 21 bomen geplant. Soorten als linde, honingboom, veldesdoorn, zomereik, zoete kers, amberboom en walnoot worden aangeplant en daarnaast ook diverse knotwilgen. De organisatie is een samenwerking tussen de speeltuinvereniging en de gemeente Tholen. Naast het planten van de bomen voeren de leerlingen met behulp van een groep enthousiaste Natuurouders verschillende opdrachten uit.

Bomen maken gezond
Het thema van 2021 is ‘Bomen maken gezond’. Groen is de afgelopen jaren voor zowel volwassenen als voor kinderen belangrijke(er) geworden. ‘Bomen zorgen voor schone lucht’ is het meest genoemde antwoord door kinderen wanneer hen gevraagd wordt naar het belang van bomen. Bomen leveren een enorme bijdrage aan de lichamelijke en geestelijke gezondheid. In een groene omgeving bewegen kinderen meer, ontwikkelen ze beter motorische vaardigheden en laten ze meer divers en creatief spel zien. Door bomen raken kinderen én volwassen minder gestrest. En uiteraard zorgen bomen ook voor voedzame vruchten en een goede biodiversiteit. Dat laatste zorgt dat het leven van mens, dier en plant in harmonie blijft.

Geschiedenis
Op 10 april 1957 werd de eerste officiële landelijke Boomplantdag georganiseerd in Apeldoorn. Er waren toen 1600 kinderen bij aanwezig. Vanaf 1980 is het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer) doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. Nu, bijna 65 jaar jaar later, worden er jaarlijks door ruim 100.000 kinderen enthousiast bomen geplant.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in