Blauwe Vlag 2017 voor WSV de Kogge uit Tholen.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 183 Blauwe Vlaggen toegekend, 122 jachthavens en 61 stranden.
WSV de Kogge uit Tholen ontving dit keurmerk op 18 mei tijdens de Jaarlijkse Blauwe Vlag Ceremonie op de Pier en jachthaven in Scheveningen.

Veilige en schone jachthavens en stranden
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.
WSV de Kogge ontving de Blauwe Vlag voor de 1e keer. “We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt voorzitter Peter de Water van WSV de Kogge. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven. We investeren veel in een kwalitatief goede jachthaven waarbij veiligheid, duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen ons bestuur en de havenmeesters weet waar hij of zij aan toe is”.

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Internationale Jury
De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Openingsceremonie
Juryvoorzitter van Blauwe Vlag Nederland Patrick Poelmann en Wethouder Boudewijn Revis van Gemeente Den Haag openden samen met een groep basisschoolleerlingen op ludieke wijze officieel het Blauwe Vlag seizoen 2017. De officiële uitreiking van de Blauwe Vlag en certificaten aan de genomineerden gebeurde in het Nationaal Topzeilcentrum aan de haven van Scheveningen.

Bijschrift foto: Certificaat behorende bij de Blauwe Vlag van WSV de Kogge uitgereikt aan voorzitter Peter de Water. (Foto: Ruud van den Heuvel)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × twee =