Bike&Run BoZ

\Om geld op te halen voor de ziekte Duchenne Spierdystrofie wordt er komende zomer nabij Brasserie de Berk in Bergen op Zoom een uniek sportevenement gehouden. De Bike&Run BoZ wordt georganiseerd door drie vrienden die de handen ineen hebben geslagen in de strijd tegen de progressieve spierziekte. Het is voor sportievelingen mogelijk om vanaf begin februari in te schrijven.

De organisatie van het evenement heeft bekend gemaakt dat er op 10 juni een Bike&Run wordt gehouden om en nabij Brasserie de Berk bij de Heide.
Bike&Run is een uniek concept van sport in Nederland. Deelnemers nemen als duo deel aan het evenement. Het is de bedoeling dat één van het duo hardloopt. De ander is er voor de begeleiding op de fiets. Tijdens de route, die later definitief bekend zal worden gemaakt, mag er constant van discipline worden gewisseld. Dit houdt in dat de deelnemers van functie mogen wisselen.

Aan het evenement is een goed doel verbonden. De opbrengst van het evenement komt ten goede aan het project BOZ for Duchenne, wat wordt geleid door Sjoerd van Tilburg. Hij deed al eerder onder deze naam mee aan Duchenne Heroes. Dit is een grote mountainbiketocht waarbij er een week lang door 4 landen een afstand van 100 kilometer per dag wordt afgelegd. De opbrengst hiervan gaat naar Duchenne Parents Project. Deze organisatie ondersteunt diverse goede doelen die onder andere betrekking hebben op het onderzoek naar de behandeling van Duchenne.

Duchenne spierdystrofie is een spierziekte die voornamelijk bij jongens voorkomt. De gemiddelde levensverwachting is niet hoog. De ziekte is progressief, wat maakt dat de patiënten gedurende de tijd steeds meer in zullen moeten leveren. De ziekte tast het spierweefsel in het lichaam aan. Patiënten worden rolstoelafhankelijk en worden in een later stadium beademd omdat de ademhalingsspieren uit zullen vallen. De ziekte is op dit moment nog steeds niet te behandelen. Met de organisatie van een Bike&Run hoopt de organisatie een steentje bij te kunnen dragen aan de behandeling van deze verschrikkelijke ziekte.

Informatie over het evenement is te verkrijgen via Social Media en de website. Bike&Run BoZ heeft een Facebook pagina waar ze regelmatig updates plaatst. Via de website kan vanaf 1 februari worden ingeschreven voor het evenement.
Voor deelnemers die geen buddy hebben voor tijdens het evenement, is het mogelijk om als individu in te schrijven. Zij kunnen dan de route hardlopend afleggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier − drie =