Bijbelmarathon Tholen

Op 31 oktober is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther met zijn 95 stellingen heel wat stof deed opwaaien in de kerk. Het leidde tot een hervorming van de kerk, en helaas ook tot een scheiding tussen de Roos-Katholieke kerk en de kerken van de reformatie. Maar één ding wat we zeker aan Luther te danken hebben is dat hij de Bijbel in de volkstaal vertaalde, zodat iedere christen zelf in Gods Woord kon lezen.

Na zijn vertaling zijn er vele gevolgd, ook in het Nederlands. Hij stond in zekere zin aan de wieg van de Bijbelgenootschappen. We mogen dankbaar zijn dat we in deze tijd de keuze hebben uit veel vertalingen van de Bijbel in begrijpelijk Nederlands. Om daar de aandacht op te vestigen zal de hele Bijbel in een week tijd hardop worden voorgelezen: elke dag van 21 t/m 26 augustus, van 8 uur tot 22 uur, wordt er non-stop gelezen: een echte Bijbelmarathon. De laatste bladzijde hoopt men dus tijdens de braderie in Tholen te bereiken.

Ieder die aan deze uitdaging wil meewerken, jong of oud, gelovig, beetje gelovig of ongelovig, kan op www.bijbelmarathontholen.nl intekenen om een kwartier lang voor te lezen uit de Bijbel. Er zijn nog veel voorlezers nodig! De Ichthuskerk stelt haar gebouw en de kanselbijbel daarvoor beschikbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + twintig =