Bieb in de Buurt Oud-Vossemeer heeft eerste ‘digipunt’

De Bieb in de Buurt in Oud-Vossemeer heeft naast een volwassenencollectie en de jeugdcollectie van de drie scholen, nu ook de primeur van het eerste ‘digipunt’ in de gemeente Tholen. Het digipunt is een initiatief waarbij vrijwilligers mensen gaan helpen die niet of onvoldoende de digitale snelweg weten te gebruiken. Het digipunt is iedere dinsdagmiddag geopend van 14:00 tot 16:00 uur.

Stadlander, Rabobank en gemeente
Het digipunt is een initiatief van woningbouwvereniging Stadlander, maar wil zich niet beperken tot alleen zaken die betrekking hebben op woonaangelegenheden. Ook Rabobank Tholen levert een bijdrage. Voor vragen over internetbankieren kunnen inwoners al terecht. De gemeente Tholen start daarnaast in september met een spreekuur door een Wmo-consulente (Wet maatschappelijke ondersteuning). Enerzijds wordt in het digipunt geholpen bij concrete vragen, anderzijds wil het ook bijdragen aan de bestrijding van laaggeletterdheid en het niet of moeilijk om kunnen omgaan met de computer.

Senioren Vereniging Oud-Vossemeer
De Senioren Vereniging Oud-Vossemeer stelt zich m.b.t. het digipunt actief op voor haar leden en inwoners van Oud-Vossemeer als het gaat om ondersteuning in het kader van de Wmo. De vereniging is actief op allerhande terreinen voor hun leden en doelgroep. Denk daarbij aan recreatieve activiteiten, vervoer en het elkaar ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 16 =