Home Nieuws Bibob-beleid gemeente Tholen geactualiseerd

Bibob-beleid gemeente Tholen geactualiseerd

1677
0

Het Bibob-beleid van de gemeente Tholen is geactualiseerd en uitgebreid. Bibob betekent Bevordering Integriteit Beoordelingen door het Openbaar Bestuur. De Wet Bibob regelt dat de overheden vergunningen, subsidies, aanbestedingen en vastgoedtransacties mogen weigeren of intrekken als er gevaar bestaat dat criminelen daar misbruik van maken.

Op basis van actuele, landelijke inzichten en ervaringen is Zeelandbreed bekeken of en waar het beleid aanpassingen behoeft. Bibob-beleid werkt enerzijds preventief, doordat gebleken is dat niet-bonafide ondernemers de gemeenten met Bibob-beleid bij voorkeur links laten liggen.

Bij alle aanvragen voor een alcohol- en/of exploitatievergunning voor horeca binnen de gemeente werd al een Bibob-toets uitgevoerd. Ook bij andere vergunningen was dit het geval, zoals voor een omgevingsvergunning voor bouwactiviteiten met een bouwsom hoger dan € 500.000,-. De lijst met risicobranches is uitgebreid, zo kan er nu ook een Bibob-toets worden aangevraagd voor vrijplaatsen en bij de verkoop van lachgas.

Het Bibob-beleid is afgestemd met alle Zeeuwse gemeenten en de Provincie Zeeland. Daarnaast is getracht aansluiting te vinden met het geldende Bibob-beleid in het district De Markiezaten waar Tholen ook een onderdeel van uitmaakt. Dit volgens het principe ‘overal de dijken even hoog’. Door zo veel mogelijk uniform beleid te voeren wordt het verplaatsen van ondermijnende activiteiten tegen gegaan.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in