Bibliotheek Oosterschelde start Bibliotheek aan Huis-dienst

Blijven lezen? Wij brengen de boeken thuis!

Kunt u zelf niet naar de Bibliotheek komen door beperkte mobiliteit, ziekte of handicap? Dan komt de Bibliotheek naar u toe. De Bibliotheek aan Huis bezorgt boeken, tijdschriften en andere bibliotheekmaterialen bij u aan huis als u zelf niet naar de Bibliotheek kunt komen. Dat kan zijn vanwege ( tijdelijk) beperkte mobiliteit, handicap of ziekte. Aan deze service zijn geen extra kosten verbonden. U betaalt de normale contributie.

Hoe werkt de Bibliotheek aan Huis
Tijdens het eerste kennismakingsgesprek met één van onze medewerkers geeft u aan wat u graag leest. U kunt lenen uit de hele collectie van de Bibliotheek: boeken, tijdschriften, luisterboeken en boeken met een duidelijke en/of grote druk. U maakt uw keuze uit de grote hoeveelheid romans, hobby- en fotoboeken of bijvoorbeeld gedichtenbundels of reisverhalen. U mag maximaal 15 materialen tegelijk lenen. Hiervoor betaalt u de normale contributie. De vrijwilliger komt u vervolgens regelmatig nieuwe boeken of andere bibliotheekmaterialen brengen en ophalen. De Bibliotheek kan u ook op weg helpen als u een geschikt leeshulpmiddel zoekt.

Aanmelden
Bent u al lid van de Bibliotheek dan kunt u zich met een telefoontje of mailtje aanmelden. Dit kan door te bellen met het stafbureau, bereikbaar op 0113 562626 of via een mail naar secretariaat@bibliotheekoosterschelde.nl.

Bent u nog geen lid van de Bibliotheek Oosterschelde, dan vult u het online lidmaatschapsformulier in op www.bibliotheekoosterschelde.nl en geeft in het opmerkingenveld aan dat u gebruik wilt gaan maken van de Bibliotheek aan Huis. U kunt dit ook telefonisch regelen. Heeft u nog vragen, u kunt contact opnemen met de Bibliotheek Oosterschelde via 0113 562626 of kijk op: www.bibliotheekoosterschelde.nl/bah.

Vrijwilligers
Voor de Bibliotheek aan huis service zoekt Bibliotheek Oosterschelde nog vrijwilligers in de gemeentes: Borsele, Goes, Kapelle, Reimerswaal, Tholen en Schouwen-Duiveland. Meer informatie over de vacature staat op: www.bibliotheekoosterschelde.nl/vacatures.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 17 =