Bibliotheek Oosterschelde organiseert online jeugdactiviteiten

De Bibliotheek Oosterschelde organiseert in januari gratis online jeugdactiviteiten voor kinderen, ouders, kinderdagverblijven en scholen. Omdat het belangrijk is dat het leesplezier en –niveau van (jonge) kinderen op peil blijft.

Activiteiten voor de allerjongsten
De inmiddels bekende en goedbezochte Babybieb (0-2 jaar), de Voorleesfeesten (2-4 jaar) en BoekStartbijeenkomsten (0-6 jaar) vinden meermaals online plaats in januari. Zo kunnen kinderdagverblijven en ouders met hun kinderen luisteren naar verhalen, maar ook meezingen, -dansen en tips krijgen van de (voor-)leesconsulenten en BoekStartcoach. Zij zijn gespecialiseerd in leesbevordering voor het (jonge) kind. Ook zal er aandacht worden gegeven aan de Nationale Voorleesdagen, een landelijke campagne die jaarlijks specifiek voor deze doelgroep wordt georganiseerd om het voorlezen te bevorderen.

De Nationale Voorleesdagen
Eén van de terugkerende activiteiten rondom de Nationale Voorleesdagen, is het voorleesontbijt. De Bibliotheek organiseert het voorleesontbijt dit jaar digitaal, om de scholen zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen. De Nationale Voorleesdagen worden feestelijk geopend samen met de kinderen en natuurlijk wordt er voorgelezen uit ‘Prentenboek van het jaar’: ‘Coco kan het’ van Loes Riphagen. Mocht de lockdown verlengd worden, zal er een aangepaste variant voor thuis georganiseerd worden.

De ‘Biebdokter’
Tot slot staan de leesconsulenten van de Bibliotheek wekelijks op donderdag digitaal klaar als ‘Biebdokter’. Ouders en kinderen kunnen op onze Facebookpagina vragen stellen over hoe ze het leesplezier van hun kinderen kunnen bevorderen. De leesconsulenten geven gerichte boekentips die veelal ook te vinden zijn in het aanbod van de Online Bibliotheek, dus direct bruikbaar zijn.

Meer informatie en inschrijven activiteiten via: op www.bibliotheekoosterschelde.nl en www.facebook.com/Bibliotheekoosterschelde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf + 7 =