Home Nieuws Bibliotheek Oosterschelde in gemeente Tholen: het wordt anders.

Bibliotheek Oosterschelde in gemeente Tholen: het wordt anders.

680
0

Bibliotheek Oosterschelde heeft het gebruik van de verschillende soorten vestigingen op Tholen geëvalueerd en op basis hiervan de keuzes gemaakt om te behouden wat het meest gebruikt wordt, te gaan uitbreiden waar vraag is en te veranderen waar noodzakelijk. Het Ministerie van OC&W heeft financiële middelen beschikbaar gesteld voor plattelandskernen en bibliotheken (de motie Asscher). Dit is de kans om de Bibliotheek optimaler te gebruiken en betere faciliteiten in te zetten. Daarmee blijft de Bibliotheek bereikbaar voor alle inwoners van Tholen. Ze wil voorzieningen realiseren die aansluiten bij de behoeftes van de verschillende kernen in de gemeente.

Wat gaat er gebeuren?

Enkele jaren geleden is de Bieb in de Buurt opgezet met het idee dat het OOK een plek zou zijn voor ontmoeting. Uit ervaring weten we dat hier niet in alle locaties gebruik van wordt gemaakt. Waar de locaties vrijwel alleen gebruikt worden om gereserveerde materialen af te halen en terug te brengen, veranderen deze in een AfhaalBieb. De locaties Anna-Jacobapolder, Stavenisse, Scherpenisse en Poortvliet veranderen als eerste. De kasten met boeken op deze locaties worden verdeeld over de andere Bieb in de Buurt punten. Dat betekent dat in Sint-Maartensdijk, Oud-Vossemeer en Sint-Philipsland meer collectie en dus meer keus komt.

In Sint-Annaland is een volledige Bibliotheekvestiging in de brede school met een ruime collectie. Die wordt verder uitgebreid en we gaan meer activiteiten voor volwassenen en jeugd organiseren. Daar is al een begin mee gemaakt in samenwerking met partners, zoals Anna Zorgt en Jij op Tholen. Ruimere openingstijden en nieuwe inrichting, welke eind van dit jaar gerealiseerd is, zorgen ervoor dat de Bibliotheek een nog fijnere plek is om te zijn.

Bibliotheekvestiging in de brede school met een ruime collectie. Die wordt verder uitgebreid en we gaan meer activiteiten voor volwassenen en jeugd organiseren. Daar is al een begin mee gemaakt in samenwerking met partners, zoals Anna Zorgt en Jij op Tholen. Ruimere openingstijden en nieuwe inrichting, welke eind van dit jaar gerealiseerd is, zorgen ervoor dat de Bibliotheek een nog fijnere plek is om te zijn.

In Tholen stad blijft de Bieb in de Buurt onveranderd in het gemeentehuis, half 2021 verhuist de Bibliotheek naar de Brede school. Daar komt ook een gevarieerde collectie en een groter aanbod van activiteiten. Alle veranderingen zullen eind 2021 gereed zijn, waarbij Bibliotheek Oosterschelde natuurlijk rekening houdt met de geldende maatregelen in verband met het Coronavirus.

Alle informatie over de veranderingen, de voortgang en de activiteiten van de Bibliotheek op Tholen is terug te vinden op de website: http://www.bibliotheekoosterschelde.nl/tholen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

drie × vijf =