Home Advertentie Beveiligd wonen, zo pak je dat aan

Beveiligd wonen, zo pak je dat aan

502
0

Je huis is bij uitstek de plek waar je je vrij en veilig hoort te voelen. Door te zorgen voor optimale beveiliging in je woning kun je volop genieten van je woonplezier. Maar hoe pak je dat precies aan? Wij geven je in dit artikel wat inspiratie om hier zelf mee aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan het beveiligen van je huis met een alarmsysteem of het plaatsen van een slimme deurbel. Met wat simpele toevoegingen aan je woning ben je binnen no-time beschermd tegen ongewenste gasten.

Schrik indringers direct af
De meest efficiënte manier om van inbrekers af te komen is door ze af te schrikken. Door middel van het installeren van een goed alarm in huis ben je zeker van optimale bescherming. Een alarmsysteem signaleert verdachte situaties in en rond je huis en laat door middel van een luid alarm weten wanneer er iets aan de hand is. Zo ben jij direct op de hoogte van een verdachte situatie en jaag je de indringers snel weg.

Plaats een slimme deurbel
Een goede toevoeging aan een alarmsysteem is een slimme deurbel. Hiermee kun je dankzij een digitale videocamera meteen zien wie er voor de deur staat en zelfs met diegene communiceren. Dit doe je via een app op je smartphone of tablet. Ook handig voor wanneer je zelf niet thuis bent. De videobeelden kunnen worden opgeslagen in de cloud, zodat je ze op een later moment altijd terug kunt kijken.

Zorg voor genoeg licht
Een donkere woning is extra uitnodigend voor inbrekers. Deze gaan namelijk het liefst hun gang bij een huis waar niemand thuis is of lijkt te zijn, zodat je het niet door zal hebben wanneer ze het huis leegroven. Zorg er daarom altijd voor dat er een lampje brandt in huis. Heb je een buitenruimte? Dan is het ook aan te raden om de tuin of de buitenzijde van de woning extra te verlichten met lampen met een bewegingssensor. Dankzij de bewegingssensor gaat de lamp aan zodra er iemand in de buurt komt, wat ongewenste gasten al snel af zal schrikken.

Doe alles netjes op slot
Voorkomen is beter dan genezen: geef inbrekers geen kans om binnen te komen door te zorgen voor goede sloten. Zijn de sloten in jouw woning aan vernieuwing toe? Vervang ze met moderne cilindersloten, deze zijn extra moeilijk om open te krijgen zonder de juiste sleutel. Plaats eventueel extra sloten, want hoe lastiger je het inbrekers maakt, des te minder kans je loopt op inbraak.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

3 + 18 =