Home Nieuws Bergse diepsluis tijdelijk gesloten

Bergse diepsluis tijdelijk gesloten

1132
0

De voorzitter Veiligheidsregio Zeeland de Heer Lonink heeft op vrijdagavond 10 april 2020 bekend gemaakt de Bergse diepsluis bij Tholen ter voorkoming van verdere verspreiding van het Coronavirus tijdelijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Hiervoor is een aanwijzingsbesluit “tijdelijke sluiting gebied Bergse diepsluis, Gortzakweg en Veerweg” vastgesteld, wat geldig is van zaterdag 11 april 8.00 uur tot uiterlijk maandag 13 april 22.00 uur.

De voorzitter heeft besloten tot de sluiting, nadat in de afgelopen dagen sprake was van grote drukte op en rondom het strandje en de toegangswegen. Aangegeven maatregelen zoals 1,5 meter afstand houden werden niet nageleefd. Ook was sprake van asociaal verkeersgedrag en was adequate handhaving niet mogelijk.

De sluitingsmaatregel wordt genomen op grond van de Noodverordening van de Veiligheidsregio Zeeland van 8 april 2020. Het is verboden om in het aangegeven gebied met gemotoriseerd verkeer, zoals auto-, motor-, scooter- en bromfietsverkeer, aanwezig te zijn in het gebied van de Bergse diepsluis met het kennelijke doel tijdelijk te verblijven.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in