Home Nieuws Bergse diepsluis dit weekeinde tijdelijk gesloten

Bergse diepsluis dit weekeinde tijdelijk gesloten

721
0

De voorzitter Veiligheidsregio Zeeland, dhr J. Lonink, heeft op vrijdagavond 8 mei 2020 bekend gemaakt de Bergse diepsluis bij Tholen ter voorkoming van verdere verspreiding van het coronavirus/COVID-19 tijdelijk af te sluiten voor gemotoriseerd verkeer. Hiervoor is een aanwijzingsbesluit “tijdelijke sluiting gebied Bergse diepsluis, Gortzakweg en Veerweg” vastgesteld, wat geldig is van zaterdag 9 mei 2020 tot en met zondag 10 mei tussen 8:00 uur en 20:00 uur.

De voorzitter heeft besloten tot de sluiting, omdat is gebleken dat er bij goed weer sprake is van een grote toeloop en veel gemotoriseerd verkeer bij de Bergse diepsluis. Eerder was sprake van asociaal verkeersgedrag en groepsvorming waarbij de minimale afstand van 1,5 meter niet in acht kon worden genomen. Ook in april werd het gebied al eens ‘afgesloten’.

De sluitingsmaatregel wordt genomen op grond van ‘Noodverordening COVID19 Veiligheidsregio Zeeland 29 april 2020’. Het is verboden om in het aangegeven gebied met gemotoriseerd verkeer, zoals auto-, motor-, scooter- en bromfietsverkeer, aanwezig te zijn in het gebied van de Bergse diepsluis met het kennelijke doel tijdelijk te verblijven.

Kijk voor meer informatie op www.tholen.nl en  zeelandveilig.nl/noodverordeningen

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

4 × 2 =