Home Nieuws Benoeming nieuwe burgemeester Tholen

Benoeming nieuwe burgemeester Tholen

627
0

Mevrouw M.L.P. (Marleen) Sijbers (55 jaar) wordt de nieuwe burgemeester van Tholen. Op 30 oktober 2020 is het Koninklijk Besluit over de benoeming van mevrouw Sijbers genomen en daarmee is de benoemingsprocedure voor een nieuwe burgemeester van Tholen afgerond. De benoeming gaat in op 15 november 2020.

Installatie van mevrouw Sijbers zal op 17 november tijdens een buitengewone vergadering van de gemeenteraad plaatsvinden. De eed wordt afgenomen door de commissaris van de Koning, de heer J.M.M. (Han) Polman, in de raadszaal van het gemeentehuis in Tholen.

Vanzelfsprekend worden de maatregelen rondom het coronavirus en de RIVM-richtlijnen in acht genomen. Dit betekent onder andere een beperkte groepsgrootte van aanwezigen, maar de beëdiging kan in ieder geval door iedereen worden gevolgd via Omroep Tholen. In geval er verdergaande beperkende maatregelen worden afgekondigd, dan wordt in overleg met de gemeente bekeken op welke manier de installatie dan kan plaatsvinden. Hierover volgt dan vanzelfsprekend nader bericht.

Voor haar benoeming in Tholen was mevrouw Sijbers ruim 9 jaar burgemeester van Sint Anthonis. Daarvoor was zij van 2006 tot 2010 wethouder in Neerijnen.

Mevrouw Sijbers volgt mevrouw Van de Velde-de Wilde op, die bij Koninklijk Besluit per 15 november 2020 eervol ontslag is verleend.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

tien − vijf =