Home Advertentie Belangrijk attribuut voor de damessporters

Belangrijk attribuut voor de damessporters

889
0

Het belang van een goede sport bh
Als je als vrouw gaat sporten dan zul je het met name van belang vinden dat je er leuk uitziet tijdens het beoefenen van de sport naar keuze. Dat het setje fijn zit, dat is ook zeker belangrijk tijdens het sporten. Toch wordt er nog wel eens een belangrijk deel vergeten als je de sportoutfit inpakt in de schooltas die je gebruikt als sporttas. Het belangrijkste gedeelte van je sportkleding is namelijk de sport bh. Waarom een goede sport bh nou eigenlijk zo belangrijk is? Dat wordt uitgelegd in dit artikel!

Onze borst is niet voorbereid op beweging tijdens het sporten
Naast goede schoenen en sportkleding is het dus van belang dat je kiest voor een sport bh die zowel goed past als betrouwbaar is. Bij sport is de borst immers in beweging. Helaas is onze borst van nature niet voorbereid op deze bewegingen. Dit kan leiden tot pijn, maar ook tot het uitrekken van het gevoelige bindweefsel. Door een goede sport bh te dragen zal dit voorkomen worden. Met name als je veel hardloopt is het kopen van een goede sport bh hardlopen noodzakelijk. Dit is ook het geval als je een liefhebber bent van het rijden op een paard. Je borst zal bij deze sporten namelijk blootgesteld worden aan extreme belastingen. Per stap zal de borst dan ook gemiddeld 9 centimeter op en neer gaan. Door een optimaal zittende sport bh zullen deze ongewenste bewegingen tot maar liefst 78 procent gereduceerd worden.

De sport bh moet passen bij de sport die je uitoefent
Het belastingniveau van de sport zal van grote invloed zijn op de sport bh die jij moet kopen. Over het algemeen wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen drie niveaus van ondersteuning. Extreme support level is de maximale steun. Deze bh’s zijn bedoeld voor sporten met een hoge belasting. Hierbij kun je onder andere denken aan hardlopen en paardrijden, maar ook aan de meeste balsporten. Dergelijke beha’s zullen een comfortabel en zeer sterke steun bieden, ook voor vrouwen met een grotere omvang zijn ze perfect. Daarnaast kan ook gekozen worden voor high support level, oftewel een hoge steun. Zo’n sport bh is tevens stevig. Het zal de bewegingen die je maakt tijdens het sporten voldoende opvangen. Dit houdt in dat je borsten in de beha nog wel een beetje mee mogen deinen, maar dat ze niet mogen stuiteren. Ook zo’n sport beha valt te dragen bij racket- en balsporten. De laatste categorie is de medium support level, zo’n sport bh biedt dus gemiddelde steun aan de borsten. Dergelijke beha’s zijn vooral geschikt voor sporten met een gemiddelde belasting intensiteit. Ze zullen stevige ondersteuning bieden zonder hierbij af te knellen. Onder andere bij yoga, pilates en nordic walking kunnen zulke sport bh’s gedragen worden. Niet alleen de ondersteuning kan belangrijk zijn, maar ook je armen moet je bij een paar sporten vrij kunnen bewegen. Een sport bh met x-back is dan de perfecte keuze.

Een aantal leuke weetjes over de sport bh
Als je een afstand van een kilometer loopt met een snelheid van 12 kilometer per uur dan zal de borst zo’n 84 meter op en neer bewegen. Door een sport bh te dragen zal dit dus niet voor pijn zorgen. Dit komt doordat het dragen van zo’n beha de beweging van de borst vermindert, waardoor het de impact van de beweging op het gevoelige borstweefsel zal minimaliseren. Als sportende vrouw is het dus zeker van belang om een sport bh aan te schaffen. Ook als je een grotere maat hebt kun je alsnog zo’n beha dragen voor een stevige ondersteuning van je borsten.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in