Home Nieuws ANWB Fonds: bijzondere speeltuin op Tholen mooiste project Zeeland

ANWB Fonds: bijzondere speeltuin op Tholen mooiste project Zeeland

780
0

Het ANWB Fonds heeft de herinrichting van een speeltuin De Speelkrael in  Scherpenisse op Tholen waardoor die geschikt wordt voor kinderen in rolstoelen, benoemd tot mooiste project van de provincie Zeeland. De initiatiefnemers ontvingen vandaag tijdens een digitale bijeenkomst met de winnaars van alle provincies een cheque van € 10.000 voor hun project.

“We zijn superblij met deze prijs”, vertelt Joline Jansen, die samen met een groep bewoners van Scherpenisse een van de initiatiefnemers is van de herinrichting van de speeltuin. “Want we willen dat alle kinderen kunnen meedoen, ook degene die in een rolstoel zitten en te maken hebben met beperkingen. Door deze bijdrage kan dat nu.”

Met de gift wordt onder meer een speciaal ‘zandtoestel’ aangeschaft. Jeugdige rolstoelers kunnen hiermee op een plateau rijden en met een constructie van kettingen en emmers ook bezig zijn met het bouwen van zandkastelen, net als de andere kinderen. “Verder komt er een moestuin in de speelplaats – dat vinden ouderen vaak weer leuk. Kortom, voor iedereen is er straks in deze speeltuin iets te doen.”

Een totaal van 46.317 Nederlanders heeft de afgelopen maanden meegestemd in deze landelijke campagne van het ANWB Fonds, waarbij voor iedere provincie van Nederland een winnaar is aangewezen. Het ANWB Fonds biedt financiële steun aan projecten die een bijdrage leveren aan de samenleving op het gebied van verkeersveiligheid, (duurzame) mobiliteit en vrije tijd.

De verkiezing, die voor de derde keer is gehouden, liep aanvankelijk vertraging op vanwege corona. “Maar we zijn ontzettend blij dat we uiteindelijk hebben doorgezet”, vertelt voorzitter Paul Makken van het ANWB Fonds. “Want ondanks alle beperkende coronamaatregelen merken we – door het recordaantal inzendingen en stemmers én door de kwaliteit van de inzendingen – dat mensen nog steeds erg betrokken zijn met elkaar. ”

Wil je weten wie de andere winnaars zijn, kijk dan op anwb.nl

Vlnr Peter Sieuwers, Aannemarie Gerards en Marga de Jager (Directeur merk en leden). Op het beeldscherm de winnaar van Zeeland.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in