ANWB Fietsverlichtingactie op Groen van Prinstererschool

Kinderen en jongeren zijn kwetsbaar in het verkeer, helemaal als ze fietsen zonder goede verlichting. Uit onderzoek blijkt dat met goede fietsverlichting de kans op een aanrijding in het donker daalt met wel 20 procent. Daarom doet de Groen van Prinstererschool mee met de verlichtingsactie van de ANWB Lichtbrigade om met elkaar het fietsverkeer veilig te maken. De Groen van Prinstererschool vindt het belangrijk dat haar scholieren veilig naar school fietsen. Helemaal nu dat de dagen weer korter worden.

Fietsverlichtingsactie De Groen van Prinstererschool heeft van de ANWB Lichtbrigade een toolkit gekregen met alle benodigdheden voor een goed verlichte fiets. Hiermee gaat De Groen van Prinstererschool op 31 oktober 2017 samen met vrijwilligers aan de slag om o.a. de verlichting te controleren en eventueel te repareren. Zo gaat iedereen met goede fietsverlichting op pad als de dagen weer korter worden.

ANWB Lichtbrigade

Vanaf 1 oktober organiseert de ANWB Lichtbrigade met de hulp van 11.000 vrijwilligers meer dan 2.600 acties op basisscholen en middelbare scholen, clubs en verenigingen door het hele land.

Meer weten over ANWB Lichtbrigade? Kijk voor meer informatie op: anwb.nl/lichtbrigade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien + twaalf =