Home Nieuws Agenda: Voorleesactie op basisscholen over duurzaamheid.

Agenda: Voorleesactie op basisscholen over duurzaamheid.

483
0

Op woensdag 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Door heel Nederland vinden, voor het tiende jaar, duizenden duurzame activiteiten plaats, georganiseerd door particulieren, bedrijven, maatschappelijke organisaties en overheden.

Landelijk
De dag start met een landelijke voorleesactie uit het boek “De kracht van nieuwe energie”, geschreven door verschillende Pabo studenten en geïllustreerd met kindertekeningen.
In Zeeland gaan op maar liefst 45 scholen verschillende burgemeesters, wethouders en raadsleden voorlezen uit de verhalenbundel waarna ze met de kinderen in gesprek gaan over duurzaamheid en nieuwe energie. Deze voorleesactie is een mooie laagdrempelige manier om kinderen te betrekken bij de duurzaamheid en ze bewust te maken van het belang van duurzaamheid voor hun eigen toekomst.

Het verhaal nodigt uit om met elkaar in gesprek te gaan over duurzaamheid en de wereld om ons heen. En dit is precies wat de leerlingen gaan doen.

Burgemeester leest voor
Burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde leest tijdens deze dag voor uit het boek ‘De kracht van nieuwe energie’. Dit doet zij aan groep 3 tot en met 8 op Obs De Luyster in Sint Philipsland. Dit jaar doet ook Obs De Schalm uit Stavenisse mee met de voorleesactie.

De kracht van nieuwe energie
Speciaal voor deze negende editie is een nieuw boek verschenen over het thema ‘De kracht van nieuwe energie’ met diverse duurzame onderwerpen zoals opwarming van de aarde, windmolens, zonne-energie, recycling van afval en veganistisch eten. PABO-studenten hebbende verhalen geschreven, de illustraties zijn van kinderen uit het basisonderwijs, waaronder vijf kinderen van Obs De Rieburch uit Sint-Maartensdijk.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

elf + 10 =