Agenda: Koningsdag Sint-Phlipsland

Donderdag 26 april
21:00 uur: Koningsnacht in café ’t Durp in samenwerking met 2K Music.

Vrijdag 27 April
8:00 uur: Iedereen de vlag uithangen voor de vlagwedstrijd. Doe allemaal mee en maak kans op één van de vier mooie cadeaubonnen. Adressen worden genoteerd tussen 10.00 en 12.00 uur.
8:00 uur – 17:00 uur: Bij Spar De Berg is er tijdens de openingstijden een plantjesmarkt en een springkussen voor de kinderen.

8:30 uur – 9:00 uur Muziekvereniging Concordia trommelt je op.
De route: Vertrek vanaf “De Wimpel”, daarna R. Gladiolenstraat – Luysterlaan, L. Boserf – Schelpkreekstraat, R. Eendrachtstraat, L. Krabbenkreekstraat, L. Plataanstraat, R. Gladiolenstraat, L. Korte Schoolstraat, L. Wilhelminastraat, R. Schoolstraat, L. Oostdijk, L Mastgat, L. Krammerstraat, R. Eendrachtstraat, eindigen bij De Wimpel.

09:00 uur – 09:45 uur Vlag hijsen en aubade met medewerking van muziekvereniging Concordia bij dorpshuis “De Wimpel”. We roepen alle inwoners op om gezamenlijk deze Koningsdag te openen. Ter plaatse worden flyers uitgedeeld met de teksten van de liederen die gezongen worden. We
vragen iedereen uit volle borst mee te zingen. De aubade wordt namens de gemeente Tholen bijgewoond door wethouder Harmsen. We hopen dat jullie er allemaal zijn. De kleine kinderen natuurlijk met hun versierde fiets. Na de aubade mogen de peuters en kleuters hun
versierde fiets, step, wagen, enz. showen op de parkeervakken voor “De Wimpel”. Er is voor ieder kind een leuke attentie.

09:45 uur: Dit jaar wordt er voor de kinderen weer een speurtocht georganiseerd. Niet zómaar een, maar een heuse ‘Klop(niet)jacht’. Deze gaat door een deel van het dorp. Inschrijven van 09.45 uur tot 10.15 uur bij “De Wimpel”, de inschrijving is gratis.
Alle kinderen tot en met 12 jaar mogen meedoen, eventueel onder begeleiding van hun ouders. De jacht duurt ongeveer een uur. Aan de speurtocht zijn een aantal leuke prijzen verbonden in de vorm van waardebonnen van een speelgoedwinkel. Bij terugkomst krijgt elke speurneus een ijsje aangeboden.

13:00 uur – 17:00 uur Hollandse spelletjes op de Voorstraat georganiseerd door “Party Beach” waar je zowel als team, maar ook individueel aan mee kan doen. De leeftijd voor deelname is vanaf 12 jaar.
Springkussen aanwezig voor de kleintjes. Café ’t Durp zal aanwezig zijn met drinken en lekkere broodjes.

14:00 uur – 16:30 uur Vrijmarkt/kinderbraderie op het schoolplein van de Koningin Juliana School, pleintje bij de brandweerkazerne en in een deel van de Achterstraat.
Op de vrijmarkt kan iedereen zijn spullen verkopen, geen grote meubelstukken zoals tafels en kasten e.d.
Deelnemers dienen na afloop hun spullen mee te nemen en de plek schoon achter te laten. Ook dit jaar is er weer koffie/thee en limonade en worden er hapjes rondgedeeld. Verder verkoop door plaatselijke ondernemers met een gevarieerd assortiment. Voor de kinderen is er weer een springkussen.

16:00 uur:Trekking prijswinnaars vlagwedstrijd bij de brandweerkazerne. Tevens bekendmaking prijswinnaars van de ‘Klop(niet)jacht’.

17:00 uur: Optreden door Jimmy Hadders en Jasmin-Ann bij café `t Durp

18:30 uur: Inschrijven autopuzzelrit in de brandweerkazerne. Start vanaf 19.00 uur op volgorde van inschrijven. Dit jaar wederom met wedstrijd ‘Wie maakt de mooiste foto onderweg’.
Foto’s maken is niet verplicht en telt niet mee voor de eindklassering. Hier zijn drie extra prijzen voor beschikbaar. Ook dit jaar belooft het weer een hele mooie rit te worden, die over prachtige wegen gaat waar je normaal niet komt. De rit duurt ongeveer een uur en wordt georganiseerd door de brandweer in samenwerking met het Oranjecomité.

Inschrijfkosten € 5,00 per auto.

Rond 21:15 uur: Prijsuitreiking autopuzzelrit. Voorafgaand worden de antwoorden bekend gemaakt zodat er nog lekker nagepraat kan worden over de rit

Slechtweer scenario
Bij slecht weer vervalt de speurtocht. De Kinderbraderie/vrijmarkt zal dan om 14.00 uur in “De Wimpel” plaatsvinden. Dit wordt tijdens de aubade bekend gemaakt.
De autopuzzelrit gaat bij slecht weer gewoon door.
WWW.ORANJECOMITESINTPHILIPSLAND.NL
www.facebook.com/oranjecomitesintphilipsland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 3 =