Agenda: Het boek “THOLEN” en “WATERSNOOD”

De nationaal bekende Kees Slager heeft veel verhalen van gewone mensen opgetekend, bijvoorbeeld over de watersnood of over het leven van landarbeiders. In het boek ‘THOLEN’, 672 bladzijden dik en 5 kilo zwaar, dat afgelopen najaar is verschenen, wordt de geschiedenis beschreven van de eilanden Tholen en Sint Philipsland. De lezer maakt een tijdreis van vijfduizend jaar. Het boek begint ver voor de jaartelling en eindigt in het heden en laat de ontwikkeling zien in woord en beeld. In “THOLEN’ ook een hoofdstuk ‘De Erfvijand’, waarin de watersnood aan de orde komt en het enige verdronken dorp dat Tholen kent, Moggershil.

In 2010 verscheen een even dik boek, ‘Watersnood’, met ruim duizend foto’s. Het boek beschrijft niet alleen 1953, maar ook watersnoden in vervlogen eeuwen. Eerder al schreef Slager een standaardwerk over dit onderwerp, ‘De Ramp’ (1992), met veel uniek materiaal.

Kees Slager werd 78 jaar geleden in Scherpenisse geboren, maakte als 14-jarige de watersnoodramp mee. Na het Mollerlyceum werd hij journalist bij Het Vrije Volk in Amsterdam en kwam later in de milieuredactie. In 1973 werd hij radiojournalist bij de VPRO en maker van het zondagochtendprogramma OVT, waarin historische zaken aan de orde kwamen. Hij begon boeken te schrijven en in 1981 verscheen ‘Landarbeiders’. Vooral verslagen van ooggetuigen boeiden hem. Sinds 2004 woont Kees in het oude stoomgemaal aan de Schelphoek bij Poortvliet. Voorheen Eerste Kamerlid voor de SP zit Kees sinds kort in de gemeenteraad van Tholen en komt hij op voor nieuwe natuur en boerenland.

De spreker tijdens deze avond op 24 januari om 19.30 uur in Kunstkamer Holland Huis, Laban Deurloostraat 28 in Scherpenisse is Kees slager
Toegangsprijs: Leden € 7,50, niet leden € 10,00 (inclusief koffie/thee in de pauze en na afloop een glaasje wijn/fris)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − 3 =