Agenda: Cursus zorg de baas

Vanaf woensdag 30 augustus 2017 start de cursus ‘De Zorg de Baas’ in Sport- en Gemeenschapscentrum Haestinge Sportlaan 2b in Sint Maartensdijk. Deze cursus is bedoeld voor mantelzorgers en omvat vijf avonden van 19:00 tot 21:30 uur. De cursus wordt gegeven door Marianne Ketting. Zij is consulent mantelzorgondersteuning in de gemeente Schouwen-Duiveland en heeft een eigen coaching bureau.

Het doel van de cursus
De cursus beoogt de deelnemers inzicht te geven over de rol die zij bij het zorgen vervullen en hoe zij de balans kunnen houden. Er wordt aan de slag gegaan met zorgen delen, grenzen stellen en communicatie verbeteren.

Mantelzorgers die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het zorgen, gaan aan de slag met zorgen delen, grenzen stellen en de communicatie verbeteren. De vijf opeen volgende avonden hebben de volgende thema’s: Stilstaan bij het zorgen; Liefde alleen is niet genoeg; Communicatie en helpende gedachten; Opkomen voor jezelf. De laatste avond wordt ingevuld met onderwerpen die nog zijn blijven liggen en de evaluatie.

Aantal deelnemers
Er wordt gewerkt met een groep van maximaal 12 personen. De deelnemers krijgen na elke bijeenkomst een naslagwerk mee van de behandelde stof.

Kosten
De cursus wordt u gratis aangeboden door de gemeente Tholen.

Data
De bijeenkomsten vinden plaats op woensdag 30 augustus, 6 september, 13 september, 20 september en 4 oktober 2017. De avonden starten om 19.00 uur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 − 2 =