Agenda: Concert Adriaan Hoek

Als werkgroep zomerconcerten zijn we verheugd dat de in Tholen geboren en opgegroeide Adriaan Hoek het eerste orgelconcert in de reeks zomerconcerten 2017 wil verzorgen.

Adriaan studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams conservatorium en heeft vier 1e prijzen gewonnen op diverse internationale orgelconcoursen. Hij geeft concerten in binnen- en buitenland, is sinds 2015 als cantor-organist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam en is actief als dirigent en begeleider van diverse koren, ensembles en orkesten.

Momenteel studeert hij aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg voor zijn diploma Konzertexam bij Pieter van Dijk en Wolfgang Zerer en volgt hij nog privélessen bij Kees van Eersel.

Dit concert zal plaatsvinden op het imponerende van Dam orgel in de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk van Tholen. Dit orgel is in eredienst en concert een breed inzetbaar instrument met een waardige klank. Het orgel staat enerzijds vast in de klassiek-Friese traditie van Lambertus van Dam, anderzijds zijn er diverse elementen van de Duitse Fruhromantik waarneembaar.

Laat u verrassen als het bespeeld wordt op zaterdag 5 augustus om 14.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + 10 =