Home Nieuws Afhandeling bezwaarschriften tijdelijk anders

Afhandeling bezwaarschriften tijdelijk anders

665
0

De Algemene Bezwarencommissie van de gemeente Tholen richt het proces voor het afhandelen van bezwaarschriften anders in. Dit omdat hoorzittingen in de gebruikelijke vorm niet kunnen plaatsvinden tot 1 juni 2020, vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus (Covid-19). Er worden in plaats daarvan alternatieven aangeboden.

Advisering:
Als de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders of de burgemeester een besluit neemt dat iemands belang rechtstreeks raakt en deze persoon is het met dat besluit niet eens, dan kan er schriftelijk bezwaar gemaakt worden tegen dat besluit. Dat schriftelijke stuk is een bezwaarschrift. De Algemene Bezwarencommissie van de gemeente Tholen heeft tot taak om zich onpartijdig een beeld te vormen en adviseert de raad, het college of de burgemeester over een bezwaarschrift. Daardoor kan een eerder genomen besluit bijvoorbeeld worden heroverwogen.

Alternatieven:
De gebruikelijke behandeling door de bezwarencommissie houdt in dat er een hoorzitting wordt gehouden. Het is in de huidige situatie niet mogelijk om een hoorzitting te houden door de maatregelen die zijn getroffen vanwege het virus. Bezwaarmakers kunnen nu zelf kiezen hoe hun bezwaarschrift verder wordt behandeld. Zij hebben daarin vier mogelijkheden:
1. een telefonische hoorzitting via een conference call;
2. een schriftelijke behandeling, waarbij de beslissing op het bezwaarschrift later volgt;
3. afzien van het recht om te worden gehoord;
4. de behandeling van het bezwaarschrift uitstellen tot 1 juni 2020, waarbij de beslissing op het bezwaarschrift later volgt.
De gewijzigde manier van werken wordt vooralsnog aangehouden tot 1 juni a.s.

Laat een reactie achter

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

vijf × 2 =